2025 års Audi A3 erbjuder komplett utrustning, men allt ingår i prenumerationen. Betala per användning

Visuellt har den inte förändrats på ett revolutionerande sätt, men den har en ny version av Allstreet. 2025 års Audi A3 genomgick sin första stora ansiktslyftning, som främst fokuserade på mjukvaruuppdateringar. Detta medför en enorm förändring – nu betalar du en prenumerationsavgift för allt du har ombord. Annars kommer du inte att dra nytta av många bekvämligheter.

Audi A3 har genomgått sin första stora ansiktslyftning
Allstreet-versionen debuterar i utbudet
Det finns bara två motorer under huven vid starten

Vid första anblicken kommer du inte att märka några förändringar här. 2025 års Audi A3 har fräschats upp på ett mycket konservativt sätt. Bara genom att ta fram ett förstoringsglas och titta på specifika element kommer du att märka de nya funktionerna som introduceras i denna modell. Vad förändrades? Se efter själv.

2025 års Audi A3 har genomgått en diskret ansiktslyftning. Nytt är ”off-road”-versionen av Allstreet
Frontpanelen kännetecknas av en något förändrad Singleframe-grill (visuellt mjukare), där märkeslogotypen är inkorporerad på ett annat sätt. Det är också värt att uppmärksamma de nya lamporna, som har en variabel ljussignatur. Från multimedianivå kan föraren välja hur varselljuset ska tändas.

Baktill är förändringarna ännu mer diskreta och begränsas även till nya lampor med ett annat ljusmönster, samt förändringar av stötfångaren. Dessutom, som det anstår en ansiktslyftning, gör ny design av aluminiumfälgar sin debut här.

En överraskande nyhet är Audi A3 Allstreet, en något upphöjd och visuellt mer stridbar version av halvkombin. Du kommer att känna igen den på avstånd tack vare silverinläggen i stötfångare och trösklar.

Själva utformningen av frontpanelen är mer aggressiv (grillen ser helt annorlunda ut än i klassiska halvkombi och sedan), och åtföljs av större sidoluftintag. Det är också värt att uppmärksamma 19-tumshjulen och intressant färg som betonar stilen i denna version. Takräcke är standard här.

Det är värt att tillägga att Audi A3 Allstreet 2025 har större markfrigång. Den har utökats med 15 mm, och de stora hjulen gör att bilen är upphängd 30 mm högre än standardkombin.

Det finns också många förändringar i det inre av A3 2025
Tyska designers gjorde om luftventilerna och använde även nya ytbehandlingsmaterial. Till exempel kan en dekorativ panel på instrumentbrädan trimmas med tyg. Det är återvunnen polyester.

Högtalarna i dörrarna flyttades också (ljudsystemet förbereddes av Sonos), ny omgivande belysning tillkom och formen på armstödet på mitttunneln ändrades.

Frågan om multimedia är intressant och överraskande. Allt är standard, men i Audi A3 2025 får man betala för det
Kort sagt: vi får en 12,3-tums klockskärm och en 10,1-tums multimediaskärm. Bilen kommer med hyfsad utrustning som standard, men du måste betala en prenumerationsavgift för många av funktionerna. Vad pratar vi om?

automatiskt helljus
Apple CarPlay/Android Auto
dubbelzons luftkonditionering
Adaptiv farthållare
uppvärmda säten

Hur fungerar det? Från applikationsbutiken i multimedia väljer du alternativet och sedan prenumerationstiden. Månads-, sexmånaders-, ettårs- och treårsalternativ finns tillgängliga. Naturligtvis är priset för sådana tillägg motsvarande högt, men fortfarande okänt.

Intressant nog kommer Audi också att låta dig köpa bekvämligheter ”för alltid”. Något pris har inte heller angivits här. Detta är ett mycket kontroversiellt drag som kan komma som en besvikelse för ett antal kunder. Du betalar trots allt extra för något som redan finns i bilen.

Till en början kommer det att finnas två motorer under huven

Vi pratar om en 35 TFSI-enhet, det vill säga en 1,5 TSI MHEV-design, som erbjuder 150 hk. Ett alternativ är 35 TDI diesel, en 150-hästars variant av 2,0 TDI-motorn. I båda fallen är en 7-växlad DSG-låda standard.

Fler varianter kommer att läggas till erbjudandet inom en snar framtid. Dessa kommer att inkludera en plug-in hybrid, mer kraftfulla bensinversioner och flaggskeppsmodellerna S3/RS3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *