2025 års Mercedes-AMG E53 är en hybrid som för närvarande har 612 hk. Det här är bara förspel

Goda nyheter: Mercedes-AMG E53 har sex cylindrar och mycket kraft. Dåliga nyheter? Den måste laddas. Tyskarna poängterar också att detta är en uppvärmning för något ännu mer intressant.

Mercedes-AMG E53 Hybrid 4MATIC+ debuterar i sedan- och kombiversioner
Under huven har vi en inline sexa och ett hybridsystem
Det finns gott om kraft, men det finns en hake
Vi är klara med skvaller och rykten. 2025 års Mercedes-AMG E53 såg officiellt dagens ljus och tystade de som inte trodde på närvaron av en större motor under huven. Tyskarna stannade med inline sexan, vilket är bra. Detta är dock inte en ren förbränningsversion. Motorn kombineras här med en hybriddrift, som har sina fördelar och en handfull nackdelar.

Dessutom är detta inte det sista ordet för detta märke. Vad erbjuder Mercedes-AMG E53 Hybrid 4MATIC+ och var passar den i utbudet av denna modell?

Mercedes-AMG E53 Hybrid 4MATIC+ 2025 – vilken modell är det och vad erbjuder den?
Tvärtemot till synes har vi inte att göra med topp AMG-utgåvan av E-klassen Länge sades det att E63-versionen skulle ge vika för en svagare variant. Som du kan se uppmuntrade uppluckringen av standarder och förändringar på marknaden tyskarna att ändra sitt synsätt. Konkurrensen, som inte avtar, kan också lägga till sina två öre.

Kort sagt: E53 stänger tillfälligt erbjudandet av denna modell. Mercedes bekräftar dock att även den kraftfullare E63-utgåvan kommer ut på marknaden, om än lite senare.

Så vad erbjuder 53-modellen? Först och främst har vi under huven en 3,0 R6-motor som genererar 585 hk och 750 Nm med elassistans. AMG har dock lagt till Race Start-funktionen, som kort ger 612 HP i förarens händer. Så vi pratar om värdet av den tidigare E63-modellen.

Detta betyder dock inte att kapaciteten hos dessa bilar är densamma. Naturligtvis garanterar närvaron av en elektrisk enhet större kraft vid starten och omedelbar respons på att trycka på höger fot. Det är dock värt att komma ihåg om att vara lätt överviktig.

Denna energi genereras av ett batteri med en kapacitet på 28,6 kWh brutto (21,2 kWh netto). Dessutom ger den upp till nästan 100 kilometers räckvidd i rent elektriskt läge. Men är detta det viktigaste i AMG? Inte nödvändigtvis.

Kraften skickas till alla fyra hjulen av 4MATIC+-drivningen
Tack vare detta tar sprinten till 100 km/h 3,8 sekunder i sedan och 3,9 sekunder i kombi. Maxhastigheten är 250 km/h, men om du väljer AMG Driver’s Package når du 275 km/h. Ett mindre spännande värde, men också givet av Mercedes, är 140 km/h. Så länge kommer du att köra enbart på ström

AMG-utgåvan har ett mycket mer stridbart exteriört utseende
Fokus ligger här på lite breddade stänkskärmar, en ny grill (avser AMG S-klass), stora hjul och svarta inlägg i stötfångarna. Sedanen har även en subtil spoiler på bakluckan, och kombibilen har ett skevroder ovanför bakrutan. Det finns även fyra runda avgasspetsar.

Kabinen har en AMG-sportratt, nya sömmar och dekorativa listmönster, samt bättre säten. Standarden ger redan ett solidt sidostöd, men för den som förväntar sig perfekt stöd har Performance-skopor förberetts.

Ett antal förändringar har införts i löparutrustningen
4MATIC+-drevet är designat för att kombinera perfekt dragkraft med roligt. ESP kan givetvis stängas av. Vid behov backar E53 gärna, och det finns Drift Mode redo, som avbryter drivningen till framhjulen.

Även styrsystemet och själva fjädringen har byggts om. Låt oss hoppas att den kommer att dölja den här bilens massa åtminstone lite. Mercedes skröt inte om detta värde, men det överstiger lätt 2 300 kilo – det är säkert.

Mercedes-AMG E63 kommer också. Vad vet vi om honom?
Tyskarna bekräftade tre saker. Först och främst pågår arbetet med denna modell. För det andra – det blir en hybrid. Den tredje frågan är motorn – det blir ingen V8 under huven, men det blir inte heller en inline-fyra. Förvänta dig därför en kraftfullare version av E53, med ännu vassare styling. Det potentiellt stora batteriet kommer att ge vika för designen som är känd från GT 63 S E Performance och C 63 S E Performance. Vi pratar om ett litet batteri (6,6 kWh), som säkerställer konstant ”boost” och snabbladdning vid inbromsning. Vi kommer med största sannolikhet att få runt 700 hk här.

Detta värde gör att den kan konkurrera med kommande BMW M5 (också en laddhybrid, men med en enormt överviktig V8 under huven) och med nästa Audi RS7, denna gång tillgänglig under detta namn som en kombi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *