2025 Porsche Taycan Turbo GT böjer verkligheten. 7:07 är hans magiska nummer

2025 Porsche Taycan Turbo GT är en demonstration av det tyska märkets kapacitet. I Zuffenhausen kombineras racingerfarenhet och elektrifiering i en kropp. Effekten är imponerande!

Nya Porsche Taycan Turbo GT är det första exemplet på elektrisk ”tuning”.
Vi får 1 108 hk och 1 340 Nm här
Det nya attackläget ger ytterligare 120 kW (163 hk) under några sekunder

Om du trodde att märket från Zuffenhausen redan hade sagt sista ordet om sin sportelbil så hade du fel. Porsche Taycan Turbo GT är grädden på moset i denna modells utbud och summan av erfarenheterna de senaste åren. Allt har lyfts till högsta nivå här – vi har över 1 100 hk, abstrakta prestanda och fantastiska köregenskaper. Hur uppnådde du detta? Se efter själv.

2025 Porsche Taycan Turbo GT når 100 km/h på 2,2 sekunder

Och räknaren stannar vid 305 km/h. Det låter imponerande, eller hur? Dessa resultat kan uppnås i versionen med Weissach-paketet, som dessutom minskar bilens vikt och, tack vare bakvingen, även ger bättre downforce. Turbo GT-versionen har tappat 75 kilo jämfört med standard Taycan, vilket är ett riktigt bra resultat.

Och hur lyckades du pressa ytterligare hästkrafter här? Svaret är mycket enkelt – spänningen i den bakre motorn ökades från 600 till 900 ampere. Först och främst får du här ett ”Push-to-pass”-läge, som är baserat på en lösning som en gång användes i Porsche 99X-bilen som användes i Formel E. För det andra kommer den förbättrade ”launch control” att säkerställa en otroligt snabb start .

Motorer utrustade med en kraftigare impulsväxelriktare genererar effekt upp till 580 kW. Launch Control-funktionen ökar effekten i överboost-läge till 760 kW – eller under 2 sekunder till 815 kW enligt mätmetoden för toppeffekt.

Sprinten från noll till 200 km/h tar 6,6 sekunder i standardversionen och 6,4 sekunder i versionen med Weissach-paketet. Intressant nog når räckvidden, enligt tillverkarens uppskattningar, 555 kilometer. Detta är ett imponerande resultat för en så kraftfull elbil.

Taycan Turbo GT får Porsche Active Ride fjädring och Porsche Ceramic Composite Brake som standard

Dessutom har ett antal element bantats – med början på bromsoken (de är 2 kg lättare, vilket minskar den ofjädrade massan).

Den hydrauliskt styrda Porsche Active Ride-fjädringen säkerställer perfekt rollkompensation, vilket leder till utmärkt hantering. Detta bevisades av de tider som uppnåtts på två krävande racerbanor. Porsche Taycan Turbo GT täckte Nurburgring på 7:07.577 och Laguna Seca-banan på 1:27.87 minuter.

Det utmärkande för denna version kommer att vara två nya lacker
Vi pratar om nyanserna Pale Blue Metallic och Purple Sky Metallic, reserverade för denna bil. Dessutom finns det högpresterande Porsche-skopsäten inuti, samt nya klädselfärger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *