3 eenvoudige manieren om eindelijk tijd te vinden om gezond te eten!

Je kent mijn culinaire veroveringen al. Je kent ook mijn leven in een tijdzone die ”buiten de tijd” wordt genoemd. Ik ben een wandelend voorbeeld van het eeuwige gebrek aan tijd, het eeuwige ”niet verzonnen” en de eeuwige ineenstorting van de kalender onder de kurk. Hoe heb ik het gedaan, dat ik tijd heb gereserveerd voor een activiteit die ik eigenlijk niet leuk vind? En weet je wat? Ik zal koken altijd als een verspilling van mijn leven beschouwen, denk niet dat ik mijn overtuiging plastische chirurgie heb laten doen. Nee nee … als het mogelijk was zou ik helemaal niet eten. Maar ik ben een volwassen Malwinka die weet wat goed voor haar is en wat schadelijk voor haar en of ik het nu wil of niet, ik moest mijn dag zo indelen dat ik mijn brandstof kon voorbereiden en consumeren… gezonde brandstof. Ik heb meer dan 3 innovaties geïntroduceerd, maar ik beschouw deze 3 als essentieel en fundamenteel. Het werkte voor mij, dus ik kan niet geloven dat het voor niemand zou kunnen werken. Ik ben de ergste van alle ergste gevallen 🙂 Dus wat? Gaan we met cola? 🙂

  1. Sta een half uur eerder op, of kook ’s avonds als iedereen slaapt. Al ben ik een voorstander van ’s ochtends opstaan, want ’s avonds koken eindigde voor mij te vaak met snacken, en het tijdstip waarop we gaan slapen is ook heel belangrijk voor het lichaam. Voor mij duurde het precies een week om over te schakelen naar het opstaan ​​in de ochtend voor alle anderen. Ik begon met een half uur, nu sta ik een uur eerder op. Ik maak voor mezelf een stuk eten klaar en begin de dag als een mens, niet als een struisvogel die zich haast. En ik zal vanmorgen mompelen en zo veel mogelijk opstaan, totdat je me eindelijk in de opmerking schrijft – oké
  2. Schakel over naar de gezonde modus van alle leden van het huishouden. Hierdoor bespaart u tijd bij het bereiden van maaltijden, vooral voor andere gezinsleden. Moeder is geen restaurant, niet overdreven. Als u een baby in huis heeft, geeft u borstvoeding of geeft u borstvoeding. Als je je voeding uitbreidt, geef je biologische potjes of mix je gewoon wat je jezelf aandoet (omdat je gezond eet). Als je een kleuter of een student hebt … is het probleem opgelost. Ze eten op de kleuterschool of op school, en de maaltijden die je thuis samen eet, kunnen gezond zijn. In mijn ervaring is het grootste probleem bij dergelijke transformaties de man die het bureau in handen heeft, een zogenaamde portemonnee. Hij kan chips mee naar huis nemen, een pizza bestellen of een pakje snoepjes in een autohandschoenenkastje verstoppen, waar je op een kritiek moment tegenaan loopt. Dus hoe doe je dat met de boer? Ik probeerde voor de goedheid. Ik probeerde uit te leggen dat als we gezond eten, het het hele gezin is, maar hij hield vol dat het mijn keuze was en dat het goed met hem ging. Dus ik deelde een paar slagen onder de gordel uit … Of eigenlijk boven, luid commentaar gevend op de grootte van zijn buik en de radiator op de buik van onze vriend. In mijn geval werkte het. Als je boer echter narcistische trekjes heeft en hij houdt van zijn ’echte man-attribuut’, kun je altijd het geheime wapen met de codenaam TEARS activeren, of dreigen de hele dag naar het IKEA martelcentrum te gaan. U kent uw man beter dan ik. Als je deze verandering zelf serieus neemt, is er geen zweep als je de boer niet verandert.
  3. 4 menu’s met een boodschappenlijstje. Dit is het belangrijkste punt. Ik heb het expres voor het einde gelaten. Deze twee punten, zonder dat, betekenen eigenlijk niets. Want zonder een goed plan ga je in dit geval mis. Ik kan zelf zien hoe mijn week uit elkaar valt, als ik niet voor de basis zorg, d.w.z. boodschappen voor de volgende week. Wat betreft het menu, de zaak is eenvoudig. U betaalt de diëtist en u krijgt een set naar uw voorkeuren, met een gedetailleerde boodschappenlijst en maaltijden zo gerangschikt dat u bijvoorbeeld één diner voor 2 dagen eet, één spread is genoeg voor 2 maaltijden, en de paprika wordt ’s ochtends gesneden voor broodjes en ’s avonds wordt hij tot het einde in de salade gebruikt. U kunt dit geld ook gemakkelijk besparen door dit menu zelf samen te stellen. Hoe dan ook, het wordt je bloed op den duur, maar ik gebruik 4 diëten van een diëtist, waarvoor ik net heb betaald voor de bespaarde tijd. Nu sta ik niet naar de diepten van de koelkast te staren, in de hoop dat mijn hoofd, in beslag genomen door een miljoen gedachten, iets verfijnds zal bedenken van de producten die erin staan. Ik ben niet een van die artiesten. Ik kijk naar de planken van de koelkast en niets past me voor altijd 🙂 Maar als ik met het menu werk, open ik het voor specifieke producten en handel ik snel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *