5 gratis videoredigeringsprogram

Den största utmaningen när du skapar en video är redigeringsprocessen. Många tror att videoredigering är bortom deras tekniska kompetens och budget. Det är dock värt att veta att det finns gratis videoredigeringsprogram tillgängliga på marknaden – lätta att använda, intuitiva och låter dig göra en mängd olika ändringar.

Videor används i stor utsträckning på webbsidor – de används allt mer för att presentera produkter i onlinebutiker, komplettera fotografiska portföljresurser och, framför allt, utgöra kärnan i vloggar. Videoredigering är grunden för en professionell onlinenärvaro.

Om du vill veta vad som är ett bra videoredigeringsprogram som du kan använda utan att betala några avgifter, kolla in vår lista nedan.

Här är de bästa gratis videoredigeringsprogrammen du kan använda

1. Ljusverk
Bäst för: att skapa videor som gör intryck

Vad har The Wolf of Wall Street, Shutter Island och Pulp Fiction gemensamt? Lightworks-applikationen användes för att producera dem.

Det är ett av de mest kraftfulla videoredigeringsprogrammen, och dess reducerade version är helt gratis att använda. Det kostnadsfria alternativet för detta riktigt bra videoredigeringsprogram inkluderar: automatisk lagring, redigering av flera kameror, projektdelning, videoinspelning, precisionsbeskärning, färgkorrigering och realtidseffekter.

Den huvudsakliga begränsningen för videoredigeraren är att gratisversionen av Lightworks endast låter dig exportera MPEG-4 720p-

Fördelar: Omfattande handledningsbibliotek, avancerade funktioner, automatisk sparfunktion
Nackdelar: Programmet är ganska svårt att lära sig, begränsat utdataformat, kräver en snabb dator
System som stöds: Windows, Mac och Linux
Betalversion: Lightworks Pro för $24,99/månad, $174,99/år eller $437,99 för evigt licensköp

2. Shotcut
Programmet är bäst för: 4K-videoprojekt

Det ganska specifika gränssnittet gör inte det bästa intrycket vid första kontakten, men bli inte avskräckt, eftersom det är ett fantastiskt videoredigeringsprogram.

Shotcut är ett kraftfullt och gratis videoredigeringsprogram. Denna gratis videoredigerare med öppen källkod erbjuder nästan alla funktioner som amatörer kan behöva, inklusive färgkorrigering, övergångar, videoinspelning, vågform, histogram, stöd för 4K-upplösning och tidslinjeredigering. Du kan använda flera paneler för att skräddarsy gränssnittet efter dina behov.

3.iMovie

Bäst för: Mac-användare

Om du använder en Mac och bara lär dig grunderna för att skapa video, har vi fantastiska nyheter för dig – den bästa gratis videoredigeringsprogramvaran finns nu tillgänglig på din dator.

iMovie är ett bra videoredigeringsverktyg. Den erbjuder ett stort urval av grundläggande funktioner och ett intuitivt dra-och-släpp-gränssnitt. De mest populära verktygen som erbjuds i programmet inkluderar: trimning, ljudredigering, delad skärm och färdiga övergångar.

Om din passion för Apples lösningar sträcker sig till mobila enheter, kom ihåg att du också kan arbeta med dina projekt på iPhone eller iPad.

Fördelar: Användarvänligt, 4K-stöd, brett utbud av delningsalternativ
Nackdelar: Några populära verktyg saknas, bara för Mac-användare
System som stöds: Mac
Betalversion: Ingen

4. HitFilm Express

Bäst för: erfarna videoskapare

Det breda utbudet av funktioner som erbjuds av HitFilm Express gör det till ett utmärkt val för videoskapare på alla nivåer.

Avancerade verktyg som greenscreen-effektnyckel, 3D-video, kompositverktyg och 4K-stöd gör det till en attraktiv plattform för mer avancerade filmskapare.

Populära funktioner i denna videoredigerare inkluderar: linsförvrängningskorrigering, avancerad klippning och beskärning, lager och maskering och 360-graders videoredigering.

Människor som lär sig att redigera videor kommer att dra nytta av det intuitiva gränssnittet, grundläggande verktyg och många handledningar. Du kan också titta på en enkel, polskspråkig handledning om HitFil Express.

Fördelar: Uppspelningsalternativ, flexibla exportverktyg, 3D-kompositering
Nackdelar: Snabb dator krävs, betalda funktioner
System som stöds: Windows och Mac
Betalversion: HitFilm Pro för $299

5. VSDC gratis videoredigeringsprogram
Programmet är bäst för att: lägga till effekter och text

VSDC är den bästa gratis videoredigeringsprogramvaran för Windows. Även om gränssnittet kan vara skrämmande för nybörjare videoskapare, är det ett enkelt och intuitivt videoredigeringsprogram.

Programvaran erbjuder ett guidealternativ som du kan köra för att göra ditt arbete enklare. VSDC-videoredigeraren används ofta för att skapa presentationer eftersom dess styrka är förmågan att lägga till text, linjer, diagram, filter och specialeffekter.

Fördelar: 4K-stöd, ljud- och videofilter, intuitivt gränssnitt
Nackdelar: Begränsade funktioner, endast för Windows-användare
System som stöds: Windows
Betalversion: VSDC Pro för $19,99

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *