Arbeiders verstoken van eten en drinken voor de openingswedstrijd van het WK

Het aantal voorbeelden van uitbuiting van arbeiders tijdens het WK voetbal in Qatar neemt toe. Tariq Panja, journalist van de New York Times, nam voorafgaand aan de openingswedstrijd contact op met 200 accreditatiemedewerkers die door hun werkgevers geen eten en drinken hadden gekregen.

Arbeiders verstoken van eten en drinken voor de openingswedstrijd van het WK
De hele groep buitenlandse arbeiders moest zich om 10.00 uur lokale tijd, negen uur voor de openingswedstrijd, melden in een speciale tent in het Al Bayt Stadium. Er was niemand om hen taken toe te wijzen, dus probeerden ze contact op te nemen met de werkgever. Helaas tevergeefs.

Uiteindelijk stonden ongeveer 200 mensen meer dan zeven uur buiten het stadion zonder eten, drinken of toegang tot een toilet. Pas na die tijd konden ze beginnen met het uitvoeren van hun taken, die gebaseerd zijn op ongunstige contracten. Een Indiase arbeider vertelde verslaggevers dat ze 1.000 dollar moesten verdienen voor 55 dagen werken en slechts één maaltijd per dag.

Dit is niet het eerste geval van mishandeling van buitenlandse werknemers door de organisatoren van het WK voetbal. Voorheen ging de controverse vooral over stadionbouwers, maar voor de exploitanten van het toernooi blijkt er niets te zijn veranderd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *