Baardoliën – is het het waard?

Al geruime tijd is er een baardtrend bij mannen, wat heeft geleid tot de verkoop van een breed scala aan cosmetica voor haar verzorging. Het verzorgen van haar toestand is net zo belangrijk als het verzorgen van haar haar, maar het haar laten groeien en gezond houden is een uitdaging voor elke man. De huid onder de kin heeft de neiging te schillen, waardoor het jeukt en het haar droogt en dof wordt. Er is echter een cosmetica ontwikkeld die dergelijke problemen goed aan kan en het is baardolie.

 

Waarom moeten mannen baardolie gebruiken?
Baardhaar is iets anders dan hoofdhaar. Ze zijn ruwer en harder, daarom hebben ze speciale zorg nodig. Baardolie is het belangrijkste en verplichte product voor elke baardbezitter, ongeacht de lengte. Het is niets meer dan een combinatie van plantaardige oliën met rijke eigenschappen. Dit product dringt snel diep door in het haar en de voedingsstoffen die het bevat verbeteren de conditie van de baard, versnellen de groei, verminderen jeuk en hydrateren het gezicht. Dit voorkomt schilfering van de huid en het verschijnen van roos. Dankzij dit elixer wordt de baard gehydrateerd, versterkt, geregenereerd en zacht en glanzend. Het extra voordeel is dat het haar glad wordt, zodat de baard er netjes en gemakkelijk doorkambaar uitziet.

Hoeveel en hoe vaak moet je baardolie aanbrengen?
Hoe vaak gebruik je baardolie? Dit is een individuele kwestie. Het wordt gebruikt indien nodig. Je moet het zeker na elke wasbeurt in de stoppels wrijven. Afhankelijk van de lengte van de baard is het aan te raden om 2 tot 4 druppels olie in je handen te wrijven en deze nauwkeurig over de kin te verdelen en tenslotte glad te strijken. Deze operatie moet minstens één keer per dag worden herhaald. Ten slotte is het de moeite waard om de baardborstel te kammen met een zwijnenborstel om de cosmetica grondig te malen. De LaCarter-borstel is hiervoor perfect, hij wordt met de hand gemaakt, volgens traditionele methoden.

 

De natuurlijke samenstelling van baardolie
Het is belangrijk dat cosmetica die op het gezicht worden gebruikt, zijn gemaakt op basis van natuurlijke producten. Opgemerkt moet worden dat er geen stoffen aan plantaardige oliën worden toegevoegd zoals: parabenen, paraffine, motoroliën of kunstmatige kleurstoffen, omdat gezichtshuid en haar daar slecht op reageren.

Zowel cosmetica als die voor de baard zijn geparfumeerd, maar voor mensen met allergische neigingen of met een gevoelige huid wordt het aanbevolen om een ​​olie te gebruiken waarvan de geur is gebaseerd op essentiële oliën met antibacteriële eigenschappen.

 

Een voorbeeld is LaCarter-baardolie, die minder dan een jaar geleden bij het product werd geleverd. Hun cosmetica heeft een gezond effect en een verbluffende geur, samengesteld uit kardemom, ceder en grapefruit. Bij het maken van zijn recept lag de focus niet alleen op hydraterende, versterkende of regenererende eigenschappen die alle oliën op basis van natuurlijke ingrediënten bezitten. Fabrikanten wilden dat het rustgevend, antibacterieel en bedoeld was voor mensen met allergieën. Volgens klantrecensies doet dit product eigenlijk zijn werk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *