Citroner i sirap med ingefära – Ett recept på citroner i en burk – Lätt

Det här är den perfekta tiden för att ge dig ett recept på citron i sirap med ingefära. Jag tycker att de är utsökta. För te och vatten, för att göra en sådan pseudo-limonad. Dessutom, som du vet: citron är hälsa, ingefära med socker lite sämre, men jag har inte hittat en sockersubstitut i sådana siraper – men för någon som sötnar te bör det inte vara ett problem.

Som ni vet, har jag Thermomix. Receptet jag skriver till dig är också på denna typ av enhet. Men det betyder inte att du inte kan göra det i en vanlig kruka. Allt är möjligt, men först kommer jag att skriva till dig hur jag gör citroner i sirap i Termomixie och sedan skriva hur jag skulle göra dem om jag inte hade den här enheten. Låt oss börja med ingredienserna:

300 gram socker
250 gram vatten
80 gram citronsaft
30 gram ingefära rot
4 citroner

Jag kastar Thermomix: socker, vatten, citronsaft, tunna skivor ingefära. Jag lägger en korg på disken och lägger citronskivor i den. TM inställd i 10 minuter – 100 grader – omsättning 2.

Efter 10 minuter är allt klart. Allt du behöver göra är att placera citronerna i en kruka och häll sirapen på bitar av ingefära. För citroner i sirap är det värt att förbereda burkar med en total kapacitet på cirka en liter. För mig smakar dessa citroner bra. Jag undrade ett ögonblick om det var möjligt att koka det, men jag har inte försökt än.

Recept för citroner i sirap

Göra citron i sirap i en vanlig gryta, baserat på detta bästa recept, skulle jag göra det här: vatten, socker, citronsaft och hackad ingefära, lägg i en kruka, sätt en ångkokare, till exempel, och ordna citronskivor på den. Koka sedan hela saken i 10 minuter – på låg värme – rör om sirapen en gång i taget. Eller vi gör allt på samma sätt i en ångpanna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *