COVID-19: andan i slutet av en era. Ta väl hand om dig själv!

Vem skulle ha trott att vi i modern tid kommer att möta ett dödligt virus! Fram till ganska nyligen verkar det som om vi kan lägga pesthistorier på hyllan mellan ”Pest” och ”Kärlek i pestdagar” och känna oss säkra. Och här är en sådan överraskning.

Inte bara sprider viruset sig över hela världen, det förstör också vårt sociala liv i verkliga livet.

Så jag kommer inte vara smart med att stoppa epidemin. Jag är inte specialist och frågan är för allvarlig. Så allvarligt att jag inte bara vill, men jag måste dela mina tankar med dig.

Vår viktigaste uppgift för nu är att bryta kedjan av infektioner. Fånga felet, stoppa det och döda det. Därför är det mycket viktigt att inte bara följa rekommendationen utan även det moraliska imperativet: #stayathome. Om du inte behöver gå ut för att du kämpar i frontlinjen, BLI HEM, VÄNLIGEN!

Viruset reser och hindrar andra från att resa, inklusive kosmetiska. Så jag var tvungen att avbryta mina två nästa resor: till Nederländerna och Frankrike, och den praktiska delen av min blogg är därför avstängd. Jag är väldigt ledsen.

För första gången kan vi SPARA MÄNNISKAN genom att göra annat än:

fjärrarbete i ett galet hus, med uttråkade barn i åtanke,
spela brädspel, pjäser, schack, backgammon,
spela dataspel och andra liknande spel,
titta på filmer, serier (jag rekommenderar inte TV på grund av panik),
laga alla dessa fina rätter från kokböcker, bloggar, vloggar, guider som du inte ens har tittat på tidigare,
stapla konserver i form av kända byggnader,
läsa böcker, vars hög har vuxit, för på något sätt fanns det inte tillräckligt med tid för dem nyligen,
rengöra golvet med knäböj och tvätta fönstren med hopp som en del av gymnastikövningar,
att göra origami, helst av toalettpapper, för att ingen vågade glömma lagren av detta goda,
etc. etc.
Vi gör det! Oavsett om du vill slå ditt huvud mot väggen efter fem dagar och avsluta ditt lidande, håll ut som det är lämpligt för husets hjältar. Det kommer snart att vara över och sedan går vi ut och korsar gatan igen med leenden i ansiktet. Och inte för att korsa gatan. För nu är det. Hundarna som går ut passerar varandra och håller ett säkert avstånd – den personliga rymdzonen har ökat från en meter till minst två, helst fyra.

Och bra. För vad är vår viktigaste uppgift? Bryt kedjan av infektioner!

Hittills hade jag underskattat maktens makt. Jag är ett fan från och med nu. Memes hjälper till att lindra spänningar och hänsynslöst kommentera verkligheten. Kort, kortfattat, till punkt och sak. Och de är digitala, så de kommer inte att överföra detta virus.

Många av dem berör kvinnans utseende efter karantänens slut. Vi ska vara bevuxna, försummade, tjocka, med bitna naglar och rötter. Sanningen kommer att komma ut, även våra egna män kommer att ha svårt att känna igen oss. Det är lite chauvinistiskt, lite grymt, men kanske finns det viss sanning i det, som i memes.

Sanningen i detta fall är att koronaviruset har förlamat skönhetsindustrin. Jag vet inte om vi snart kommer upp från det här. Maj! Håll fingrarna korsade för oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *