Google investeert in rivaal ChatGPT. De gigant legde 400 miljoen dollar op tafel

Google heeft bijna 400 miljoen dollar geïnvesteerd. in de startup Anthropic omgaan met kunstmatige intelligentie. Deze stap is een reactie op de acties van Microsoft, dat actief samenwerkt met OpenAI dat verantwoordelijk is voor de release van ChtGPT

Google en Anthropic kondigen een samenwerking aan waarbij de startup gebruik gaat maken van de diensten van de reus in de cloud. De deal is een reactie op een alliantie tussen Microsoft en OpenAI die momenteel de AI-gedreven race leiden.

”AI is geëvolueerd van academisch onderzoek tot een van de grootste aanjagers van technologische verandering, waardoor nieuwe kansen voor groei en verbeterde services in alle sectoren ontstaan”, zei Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, in een verklaring. ”Google Cloud biedt een open infrastructuur voor de volgende generatie AI-startups, en onze samenwerking met Anthropic is een uitstekend voorbeeld van hoe we gebruikers en bedrijven helpen de kracht van betrouwbare en verantwoordelijke AI te benutten.”

Google investeerde in Anthropic
De deal geeft Google een aandeel in Anthropic, maar vereist niet dat de startup geld uitgeeft om de clouddiensten van Google te kopen, volgens een persoon die bekend is met de zaak en die vroeg om anoniem te blijven omdat de voorwaarden van de deal vertrouwelijk zijn.

Opgericht in 2021 door voormalige OpenAI-leiders – waaronder broers en zussen Daniel en Dario Amodei – startte Anthropic in januari met het beperkt testen van een nieuwe chatbot genaamd Claude om de populaire ChatGPT te evenaren. Het Claude-taalmodel van Anthropic moet nog worden vrijgegeven voor het publiek, maar de startup is van plan om de toegang tot de chatbot ”in de komende maanden” uit te breiden.

Google, die geen tijd wilde verspillen, investeerde bijna $ 400 miljoen in Anthropic. – neemt nota van de ”Financial Times”. De samenwerking tussen de gigant en de startup volgt op de spraakmakende investering van $ 10 miljard van Microsoft in OpenAI.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *