Hemligheten med energi: Jag dricker hundra varje morgon!

Att dricka citronvatten på fastande mage är en mycket populär metod för att stärka kroppen och öka ämnesomsättningen. Under tiden, om vi lägger till gurkmeja till denna blandning, blir det en riktig energi- och hälsobomb.
Jag litar långt ifrån 100% på naturmedicin och hävdar att gurkmeja är ett läkemedel. Det finns massor av artiklar på Internet som hävdar att gurkmeja har egenskaper mot cancer. Personligen sträckte jag mig efter det på grund av dess renande effekt. Jag letade efter något för att avgifta min kropp. En extra energiökning, en känsla av lätthet och förbättring av hudens utseende var bara en bieffekt. Mycket positivt.

Recept på en drink med gurkmeja
För att förbereda en gurkmejdryck behöver du:

 • 1/2 citron
 • en tesked gurkmeja
 • en nypa peppar
 • varmt vatten
 • valfritt: 1/2 tsk kokosnötolja och / eller honung

Om du vet att gurkmeja inte alls är din smak rekommenderar jag att du börjar med en mindre mängd och gradvis ökar den till en tesked. En sådan daglig dos är det maximala. Överdriv inte mängden av detta krydda.

Var noga med att rör om drycken flera gånger när gurkmeja sätter sig i botten. Personligen förbereder jag en blandning i … ett glas eller ett mycket litet glas, för det är lättare att dricka ett sådant skott. Jag skulle verkligen behöva övertyga mig själv under en längre tid att dricka ett större glas. Det är också värt att ha något till hands efter att ha konsumerat en sådan drink – jag brukar använda en citronskiva som ett ”mellanmål”;)

 

Peppar och kokosnötolja förbättrar absorptionen av curcumin, medan honung och citron, förutom att förbättra dryckens smak, uppenbarligen har ett mycket brett utbud av hälsoegenskaper.

CURCUMA – HÄLSOEGENSKAPER
Officiellt finns det flera av de viktigaste egenskaperna hos gurkmeja:

 • hjälper till att kontrollera diabetes,
 • har antiinflammatoriska och rengörande egenskaper,
 • har antioxidativa egenskaper – avlägsnar effektivt fria radikaler,
 • det är viktigt för att förebygga hjärtsjukdomar – det förhindrar ansamling av aterosklerotisk plack som täpper till artärerna (som en följd – en stroke eller hjärtinfarkt),
 • har en anti-cancer effekt.

För mig är att dricka denna dryck på morgonen helt enkelt en anständig dos energi för kroppen och en fantastisk avgiftning. Efter en vecka med att dricka varje dag kände jag att min kropp fungerade annorlunda. Att stå upp på morgonen eller sitta tills senare på morgonen verkar lättare nu.

2 reaktioner på ”Hemligheten med energi: Jag dricker hundra varje morgon!

 1. Oh 🙂 Ich glaub ich muss anfangen so hundert zu trinken 😛 Weil mir in letzter Zeit die Kraft fehlt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *