Hur väljer man billampor?

I många år har förare i Polen varit skyldiga att köra med strålkastarna på året runt. Tidigare gällde denna skyldighet endast vintersäsongen. På grund av mer frekvent användning av lamporna kommer glödlamporna i fordonet att slitas ut snabbare. Innan du byter ut den är det värt att lära sig mer om vilka typer av produkter som finns och lära sig de viktigaste reglerna för att välja glödlampor som kommer att uppfylla stränga krav när det gäller kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet.

Typer av billampor som finns på marknaden
När det kommer till billampor finns det många typer av produkter tillgängliga på fordonsmarknaden, kännetecknade av olika egenskaper, egenskaper och parametrar. I de allra flesta fall använder sådana glödlampor den 12 V-spänning som finns i praktiskt taget varje bil. Naturligtvis är det praktiskt taget omöjligt att representera alla typer av lökar eftersom de finns i enorma mängder. Det är dock värt att lära känna de mest populära typerna av produkter som erbjuds av stationära och online-bilbutiker och andra försäljningsställen. De presenteras nedan:

*H1 – dessa är glödlampor med en glödtråd som erbjuder en effektivitet på cirka 1 550 lumen (beroende på tillverkarens märke). Typiskt kan sådana produkter fungera utan problem i minst cirka 340 timmar.
*H3 – denna typ av glödlampa har en speciell anslutningskabel. Belysningsprodukter av denna typ har en effekt som liknar H1-lampor, men har samtidigt ett lägre ljusflöde på cirka 1 450 lumen.
*H4 – detta är en av de mest populära typerna av glödlampor avsedda för användning i bilar. Varje H4-lampa har två glödtrådar och dess effektivitet är cirka 1000 lumen. H4-produkter är designade för att fungera utan fel i upp till 700 timmar. Som Phillips kvalitetskontrollexpert säger: ”H4-lampor har en speciell metallplatta inuti, vars syfte är att delvis täcka det utsända ljuset så att det inte blindar andra trafikanter.”
*H7 – det här är billampor som kännetecknas av bra ljusfördelning och hög verkningsgrad på cirka 1 500 lumen. Beroende på modell och tillverkare kan dessa glödlampor lysa i 330-550 timmar.

Naturligtvis, förutom de mest populära typerna av glödlampor som nämns ovan, erbjuder bilaffärer också andra typer av belysningsprodukter designade för bilar. Det är värt att lära sig mer om att välja rätt produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *