KVÄLLA FACE CARE OCH RENGÖRING, MÖT MITT RUTIN.

Idag är inträde vanligtvis feminint. Jag bestämde mig för att berätta lite mer om hur jag tar hand om min ansiktshud. Jag letar fortfarande efter nya lösningar som kommer att vara bra för min hud, men jag har redan utvecklat ett visst schema som fungerar riktigt bra för mig. Är du nyfiken på hur min kvälls ansiktsvård ser ut?

Låt mig börja med att säga att jag aldrig har haft några större problem med min hud.
Middle school, gymnasiet och till och med college är de tider då mina vänner ofta avundrade min hud. Naturligtvis var det förändringar, ungdomliga fläckar, rodnad, men det var inget som skulle bli märkbart eller problematiskt för mig. Jag har alltid försökt ta hand om min hud, men jag måste erkänna att jag aldrig har lagt mycket uppmärksamhet åt de produkter jag valde eller om jag gör det bra. På ungdomsskolen tog jag knappt på smink, i gymnasiet var det lite mer smink, men det var fortfarande ganska känsligt. Det var liknande på college.

 

Förändringarna började dyka upp med övergången till en vegansk diet. Det var då jag började intressera mig för naturlig vård.
Jag är fortfarande långt ifrån perfekt, och ingredienserna i vissa produkter är fortfarande svart magi för mig och jag kan inte dechiffrera dem på egen hand. Jag kan dock säga att i två år testade jag en hel del produkter, upptäckte många stora polska och utländska märken och började handla mer medvetet.

Vad har förändrats i mina val?
Först och främst är 90% av mitt val på djurfria produkter som inte innehåller animaliska produkter. Visst har jag fortfarande missöden (varför jag inte skrev 100%), men jag bryr mig inte, för jag gör det bara för mig själv. Det är värt att komma ihåg att en vegansk kosmetika inte alltid är en naturlig kosmetika. Många kosmetika finns i populära apotek är vegan, och vi köper dem regelbundet och vi inser inte ens att de är det. De behöver inte alltid vara produkter med en bra sammansättning. I början av förändringarna satte jag ett stort tryck på mig själv att välja den mest naturliga kosmetika. Men det fungerar inte alltid för mig och det är verkligen värt att använda sunt förnuft i allt, inklusive kosmetiska val.

 

Mindre är mer, även i fåfänga och på badrumshyllan.
Jag brukade finna att jag kunde ha flera ansiktscremer öppna samtidigt. Det fanns alldeles för mycket kosmetika i mitt badrum och jag gick vilse i det hela själv. För närvarande har jag länge försökt att inte öppna en ny förpackning av en viss typ av kosmetika tills jag är klar med den föregående. Visst, jag har ett skåp där jag håller många produkter som väntar på deras tur. Jag gör det främst för att jag bor i Norge och det faktum att jag inte kan fylla i Polen för ofta, varför jag brukar ta med fler produkter som jag vet att jag kommer att använda. Om jag känner att en given kosmetik inte är bra för mig, lägger jag bara den åt sidan, men öppnar aldrig ett nytt paket bara för att jag är nyfiken på doften eller om jag plötsligt behöver använda tio krämer i taget.

 

I dag kommer jag att berätta om min ansiktsvård och rengöring på kvällen.
Som ni kan se på bilderna nedan, som jag vågade lägga till, (ja, jag är utan smink på dem) är min hud inte perfekt, men jag borde inte klaga på det heller. Mina problem med sköldkörteln och hormonerna har verkligen mycket att göra med det, men jag försöker njuta av det jag har för det är riktigt bra. Mitt huvudproblem är att jag alltid har älskat att gnugga igenom allt som kommer upp på min hud, särskilt min näsa. Därför ärr och känslig missfärgning som är en följd av detta.

Då och då tenderar mitt hudtillstånd att bli värre. Det händer mest på språng, och det är också förknippat med mer stress i mitt liv. Då påverkas min haka, som visar de flesta förändringar.

 

Jag lärde mig också att inte allt som tjänar andra måste tjäna mig också.
Exempel? Det polska, underbara Mokosh-märket och hallonhydrolatet med aloe vera som många rekommenderar. För mig orsakar det en brinnande, stickande och till och med rödnande effekt! Nyligen ville jag ge honom en ny chans, men jag slutade med att ta bort det kosmetiska materialet från mitt ansikte väldigt snabbt … Jag hade ett liknande problem med att ta bort smink med olja, som fungerade för mig i flera månader (jag använde den populära Resibo-oljan, som jag älskade). Plötsligt hände något dåligt, min hud började få så allvarliga allergiska reaktioner att jag aldrig har upplevt något liknande. Klåda, rött, till och med pulserande ansikte. Jag trodde att det var mat, men det var helt klart kosmetika. Detta problem kom tillbaka till mig 2-3 gånger under vintern. Jag lägger bort oljesminkborttagningen och även om jag inte är övertygad om han var den skyldige, är jag rädd att gå tillbaka till det.

 

Det är inte så att jag tar hand om mitt ansikte är konstant och kommer inte att förändras. Men den nuvarande fungerar riktigt bra för mig!
Jag insåg att grunden verkligen är ett bra make-up borttagning och rengöring av ansiktet, utan det kan du inte flytta! Jag är inte heller fan av att använda för mycket kosmetika. Ibland litar vi för mycket på tillverkarens löften och glömmer att de enklaste lösningarna verkligen är bäst. Idag kommer jag att beskriva hur min kvälls ansiktsvård och rengöring ser ut, men jag kommer också att nämna vad jag gör på morgonen.

1. BÖRJNING AV INITIELLT ÖGON

Detta är det första steget i att ta bort smink. Jag tar bort ögonsmink med en bomullsdyna och micellär vätska. Lättnad från Ziaja har fungerat mycket bra för mig nyligen. Lågt pris, lätt tillgängligt och orsakar inte effekten av att klämma ögonlocken. Jag gör detta väldigt försiktigt, vilket gör att makeupen smälter utan att plötsligt drar i ögonlockshuden.

2. FÖRBYGGNING MED HANDSKHANDBOKEN ANVÄNDNING AV VARMVATTEN

Jag tog med mig Gloven från Polen. Hon fick min uppmärksamhet på Rossmann och var på väg att bli mycket dyr. Jag köpte en mindre version av den. Som tillverkaren lovar är det tillräckligt för att blötlägga handsken med vatten (för mig är det varmt) och med försiktiga, cirkulära rörelser, tvätta ansiktet, tvätta bort alla sminkrester. Jag trodde inte riktigt att det skulle bli framgångsrikt, men jag kommer att säga er att dess drift är riktigt bra! Det tar bort smink och förbereder det för nästa steg av vård. Jag tvättar handsken i handen efter varje användning med en enkel tvål, det tar inte mycket tid. Du kan använda den i upp till 3 månader (även om jag inte är säker på om mikrofiberna är gjorda av kommer att behålla sina egenskaper så länge) och även om jag har använt den bara i två veckor rekommenderar jag verkligen den här produkten.

Innan äventyret med handsken tvättade jag all smink med micellvatten och rengörde sedan ansiktet med gelén, men två gånger. Jag har redan nämnt att jag använde olja för att ta bort min smink, och jag har också en Clarisonic-borste, som jag definitivt kommer tillbaka till snart. Men för närvarande stannar jag med handsken, jag gillar dess drift väldigt mycket.

3. ANVÄNDIG RENGÖRING MED VÄTSKA / GEL FÖR ANSVÄNDVASKA

Efter det första make-up-borttagandet är det dags för rengöring. Jag använder olika lotioner och geler för att tvätta ansiktet, men för närvarande använder jag Sylveco-kamomill. Det är väldigt skonsamt, skadar inte min hud, torkar inte det, orsakar inte så kallade drageffekt. Lukten passar mig också. Det är inte den enda gelén jag använder. Jag ändrar dem systematiskt, men kommer tillbaka till det för tredje gången. En annan sak som jag bytte i min vård är att byta ut en vanlig handduk med en pappershandduk, men jag ska skriva om det i slutet.

4. TONISATION

Jag måste erkänna att jag inte har använt tonikalen på mycket lång tid. Men i ett år nu har jag inkluderat det i min ansikts hudvård igen. Efter att ha tagit bort smink och rengöring behöver huden en produkt som återställer det korrekta pH-värdet. Evrēe rose tonic fungerar mycket bra för mig. Jag älskar ansökan, det vill säga dispensern. Efter att ha sprayat det på mitt ansikte klappar jag försiktigt produkten med fingertopparna. Innan denna tonic använde jag en produkt som köpts från iHerb, nämligen Thayers, Witch Hazel tonic, som jag också gillade och var mycket effektiv.

Det ger huden en paus och bara efter ett tag applicerar jag grädden.

5. FUKTNING

Det sista steget som slutför min hudvård i ansiktet är att återfukta det. För närvarande använder jag en mycket specifik kräm från märket Derma e, som säkert inte kommer att fungera för alla, men jag vill inte skriva om det nu. Valet av kosmetika är verkligen en individuell fråga. Jag gillar inte oljiga krämer, men jag gillar dem inte för vattniga heller. Jag behöver en produkt däremellan, även om det varierar med säsong eller hudens skick. Ibland är min hud extremt torr och jag måste ge den ordentlig vätska!

Jag har vanligtvis en kräm som fungerar för natten, men jag kan också använda den under smink.

Jag lägger ofta olika ostar till själva grädden. För närvarande använder jag fortfarande Resibo utjämningsserum som jag verkligen gillar mycket. Tillverkaren rekommenderar att man använder 4-5 droppar, och det gör jag. Grundligt rengjord hud kommer att ta emot ett sådant mirakel med nöje! Sådan ost är en ytterligare förbättring av egenskaperna hos den grädde vi använder. Jag letar snart efter ett nytt serum, finns det något du rekommenderar?

 

YTTERLIGARE INFORMATION
Vad skulle jag annars kunna berätta om min ansiktsvård? Nedan följer några tips som kan hjälpa dig också.

Som jag nämnde, slutade jag att torka av ansiktet med en vanlig återanvändbar dukhandduk, och jag använder pappershanddukar för detta. Jag är säker på att mindre bakterier landar på mitt ansikte och jag förstör inte effekten som jag ville uppnå – en anständig rengöring! Jag har alltid en rull med pappershandduk i mitt badrumsskåp.
Jag försöker komma ihåg djupare rengöringsmasker, skrubber etc., men jag ska vara ärlig, ibland är jag regelbunden, men ibland har jag en lång paus från att använda ytterligare produkter. Men jag försöker applicera en produkt med en djupare effekt på mitt ansikte en gång i veckan.
På morgonen tvättar jag alltid ansiktet med gel, torkar det, tonar det och applicerar en kräm. Om jag går ut i solen (särskilt på sommaren) använder jag också en kräm med ett UV-filter, för närvarande använder jag den med ett Coola-mineralfilter.
Jag försöker spendera minst en dag utan smink och låter min hud vila. Ibland är det till och med 3-4 dagar i veckan. Jag har inga problem med att gå till butiken, för en promenad, en cykel utan grund eller mascara, även om min hud inte ser perfekt ut.
Jag skulle aldrig kunna sova med smink på. Borttagning och rengöring av smink är grunderna som jag aldrig ger upp!
Rekommenderar jag något för brister? Till exempel fungerar svart kumminolja, som jag lägger på en nattskift, eksem, bra för mig. Det lugnar försiktigt och jag har intrycket att det påskyndar läkningen av allt som är oönskat på vår hud.
För det första bryr jag mig inte om att jag alltid gör något fel! Det finns inga ideal, och jag är inte heller en, men jag försöker göra något för att min hud ska må bra, och det är mycket!
Jag vill verkligen avsluta mitt beroende på att attackera allt som kommer upp på min ansiktshud. Hjälp, har du ett sätt att avläsa det?

 

Det är det för idag. Kvinnor, och hur tar du hand om din ansiktshud? Är din vård nära min? Har du några älskade kosmetika som du inte kan föreställa dig ditt liv utan?
Se till att dela all information i kommentaren. Jag lär mig fortfarande och upptäcker allt som tjänar mig. Jag skulle gärna vilja ta reda på hur det är med dig! Kanske i nästa kosmetiska inlägg kommer jag att skriva mer om specifika produkter som har fungerat / fungerat för mig? Idag skulle jag visa hur min kvälls ansiktsvård vanligtvis fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *