LUSH DON’T LOOK AT ME FRESH FACE MASK

Lush Don’t Look at Me Fresh Face Mask, 139 SEK/75g
Lush har ganska många färska ansiktsmasker att välja på, denna vecka har jag testat den vackert blå Don’t Look at Me. Jag fick ett pressutskick med 4 stycken av Lush färska ansiktsmasker och jag är ganska säker att just denna blåa Don’t Look at Me var en av produkterna som jag och min vän fick testa på konsultationen vi fick på Lush Kungstorget i Göteborg förra året. Doften av masken tog mig tillbaka till den dagen i alla fall!

Jag skrev det nog i mitt förra inlägg om Lush Cosmetic Warrior, som också är en färsk ansiktsmask, men för att riktigt nöta in det – Lushs färska ansiktsmasker ska förvaras i kylen och har kortare hållbarhet än deras vanliga masker. Detta är för att maskerna är gjorda med färska ingredienser och för att dom ska hålla maximal tid behöver dom förvaras i kylen.

 

Don’t Look at Me har en vacker blå färg, och en krämig textur. Den är lätt exfolierande och innehåller näringsrikt murumurusmör, syrlig citron som jämnar ut hudtonen, tunisisk neroliolja som ljusar upp och ekologisk tofu för att mjukgöra huden. Masken innehåller också malet ris som ger en lätt skrubbande effekt.

Citron juice är en ingrediens som ofta används. Citron i dess rena form, den form som används i DIY masker där man droppar citron juice rakt från en färsk citron, är alldeles för skarpt/syrligt för att användas på huden. Det jag hittar om citron juicen som använts i Don’t Look at Me är att det är “färsk ekologisk citron juice”, så risk finns att denna mask kan vara för stark för dig om du har en känsligare hud.

Användning: smörj in ett generöst lager över rengjord hud, låt masken jobba i 10 – 15 minuter och skölj sedan av, och följ gärna upp med din resterande rutin

Min hud är varken torr eller oljig just nu, inte överdrivet oljig i alla fall för jag får lite finnar vid den tiden i månaden så viss olja finns nog. Men sen mina Iso-kurer har min hud blivit närmare normal än blandhy som det var tidigare. Masken har en tydlig doft av citrus, och det malda riset i masken är av den typen att det far åt alla håll och det känns som att du aldrig kommer få bort allt. Efter masken kändes min hud len, återfuktad och hudtonen var jämn. Jag hade lite rodnad när jag tvättade bort masken men min hud kan vara reaktiv på det sättet att den blir röd just när jag tvättar den, jag har dock inte känslig hud.

Don’t Look at Me är inte en dålig mask, men på grund av citron juicen och riskornen så känner jag inte att det blev en favorit.

Masken Don’t Look at Me finns att köpa hos Lush och kostar 139 SEK för 75g. Cruelty-free och vegansk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *