Mjölk och akne – kan mejeriprodukter skada din hud?

Tron att mejeriprodukter orsakar akne är ganska populär. ”Uteslut mejeriprodukter från din kost och njut av en felfri hudfärg” – Jag räknar inte med hur många gånger jag har läst detta råd på Internet. Kommer eliminering av mejeriprodukter från kosten verkligen att ha en så bra effekt på vår hy? Producerar mejeriprodukter akne

Innan vi kommer till botten, låt mig påminna dig om att varje hud är annorlunda och att varje kropp kan reagera olika på något annat. Mejeriprodukter kan göra akne värre, men det behöver inte. Om eliminering av mejeriprodukter från kosten verkligen hjälpte någon, betyder det tyvärr inte att det också hjälper dig 100%.

EFFEKT AV VIT HUD
Faktum är att mejeriprodukter (mjölk och mejeriprodukter) kan ha en negativ effekt på hudfärgen, så det är med rätta associerat med en förvärring av akne / hudskador – inflammation.

Mjölk och mejeriprodukter och akne – HUR FUNGERAR DET?
Den negativa effekten av mejeriprodukter på huden beror troligen på närvaron av enkla sockerarter i mjölk. Konsumtionen av mjölk ökar nivån av insulin och IGF-1 (insulinliknande tillväxtfaktor). IGF-1 ökar talgproduktionen, vilket i sin tur kan leda till hudinflammation och akneexacerbation.

Framväxten och intensifieringen av akne-lesioner är naturligtvis en mycket mer komplex, multifaktoriell fråga. Akne kan bestämmas genetiskt, det kan bero på hormoner eller miljöfaktorer. Det är dock också värt att ta en titt på din kost. För mig hade minskningen av mejeriprodukter en positiv effekt på hudens tillstånd, men det fungerar inte för alla. Ofta botar vi inte inflammation med en diet enbart, det kommer att vara nödvändigt att besöka en specialist. Eliminering av vissa ingredienser kan hjälpa, särskilt med mindre hudskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *