Nieuw nieuws over de diskwalificatie van Nederland van het Eurovisie Songfestival. ”Hij was erg agressief”

De diskwalificatie van Nederland van het Eurovisie Songfestival dit jaar was een groot schandaal. Joost Klein was immers de publiekslieveling. Nu komt er nieuwe informatie aan het licht over het incident waarbij de kunstenaar betrokken was. De zaak moet voor de rechter komen.

Eurovisie. Joost Klein uit Nederland gediskwalificeerd
Het Eurovisie Songfestival van dit jaar zal zeker niet de geschiedenis ingaan als een vreedzaam evenement. Er waren veel schandalen tijdens de competitie, en een van de bekendste was die over de diskwalificatie van Nederland. Het land werd vertegenwoordigd door Joost Klein met het nummer ”Europapa”, dat de favoriet was om de wedstrijd te winnen – dit werd ondersteund door de enorme populariteit van het nummer op streamingdiensten. Na de tweede halve finale (d.w.z. die met zijn deelname) deed zich een incident voor. Nadat de artiest het podium had verlaten, filmde de crew hem terwijl hij naar de green room ging, ook al had hij gevraagd dit niet te doen. Woedend sloeg hij op de camera, wat werd opgevat als een aanval op de telefoniste. De Nederlandse publieke omroep probeerde de situatie te kalmeren, maar de EBU besloot Joost van de startlijst voor de finale te schrappen. Dit wekte de verontwaardiging van miljoenen fans, en AVROTROS TV schreef:

,,In tegenstelling tot wat duidelijk was afgesproken, werd Joost gefilmd toen hij het podium verliet en zich naar de greenroom moest haasten. Joost maakte toen meerdere keren duidelijk dat hij niet gefilmd wilde worden. Dit werd niet gerespecteerd. Dit was voor Joost aanleiding om bedreigingen richting de camera te uiten. Joost raakte de cameraman niet aan.,,

 

Nieuwe berichten over de zaak Joost
De politie was betrokken bij het oplossen van de zaak. De cameraman heeft het gedrag van Joost ervaren als intimidatie, en je moet weten dat in Zweden zo’n daad uiterst serieus wordt genomen. Nu melden de lokale media dat de zaak voor de rechtbank zal eindigen. Getuigen zouden tegen de politie hebben gezegd dat de Nederlandse vertegenwoordiger zich daadwerkelijk agressief gedroeg, hoewel hij niemand fysiek aanviel. Er was ook informatie dat Klein zich dezelfde dag verontschuldigde voor zijn gedrag:

,,Volgens verschillende mensen die ter plaatse aanwezig waren, was hij ongetwijfeld zeer agressief.,,

 

Het Zweedse dagblad Aftonbladet haalt getuigen van de gebeurtenis aan. Joost Klein had fotojournalisten eerder gevraagd geen foto’s van hem te maken nadat hij het podium had verlaten, omdat het voor hem erg stressvol was. Toen zijn persoonlijke ruimte werd binnengevallen door de cameraman, raakte hij de camera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *