Nya Dacia Bigster kommer och med den en ny gasolmotor! Vi vet datumet för offentlig presentation av denna SUV

Nya Dacia Bigster kommer att presenteras offentligt i år. Tillverkaren valde en plats för premiären som är mycket ivrigt besökt av bilfans från hela världen. Det här blir årets viktigaste premiär. En ny 120 hk gasolmotor kommer att börja säljas med Bigster.

Dacia Bigster är märkets största SUV som någonsin skapats. Av denna anledning introducerar Dacia en ny gasoldrivning. Det blir en 120 hk motor, förmodligen grundenheten i Bigster, där vi inte kommer att se en 100 hk motor. Detta är inte slutet på nyheterna. Det är mycket troligt att Bigster också kommer att få, men troligen nästa år, en ny fullhybriddrift baserad på en naturligt sugande 1,8-motor.

Vad är känt om den nya SUV:n? Den ska ha en ännu djärvare stil än Duster, och vara större – längre (över 4,6 m) och bredare än sin äldre bror. Det kommer att finnas fyrhjulsdrift, tillgänglig med hybridmotorer med en effekt på 130 hk. Franska medier tillkännager också en 150 HP 4×4 LPG-version. Frågan om antalet platser inuti är fortfarande oförklarad – vissa meddelanden sade sju platser, andra fem och en stor koffert. Vi måste fortfarande vänta på detaljerna.

Var kommer vi att se nya Dacia Bigster offentligt för första gången? Premiären äger rum på Paris Motor Show 2024, som äger rum i år den 14-20 oktober. Vi kommer att vara där och täcka premiären åt dig.

Dacia utökar sitt sortiment och kommer i slutändan att erbjuda:

Dacia Spring 2 – en liten elektrisk stadsbil,
Dacia Sandero – B-segmentbil,
Dacia Sandero Stepway (under ett nytt namn) – B-segment crossover,
Dacia Jogger – upphöjd 7-sits kombi,
Dacia Duster – SUV,
Dacia Bisgter – SUV (möjligen 7 platser),
Dacia C-Neo – sedan med möjlig kombiversion på gränsen till C/D-segmenten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *