Paste cottage cheese pannenkoeken

Soms voelt het alsof het onmogelijk is om je cake op te eten en je cake te hebben, maar dat is een vergissing – natuurlijk kan dat. Dit is het geval bij dit recept. Passende cottage cheese pannenkoeken bewijzen dat je heerlijk, gezond kunt eten en tegelijkertijd jezelf voorzien van een enorme dosis proteïne. Dit alles in vijf minuten!

Telkens wanneer iemand schrijft of me vertelt dat ze niet gezond eten omdat ze het haten, vraag ik me af in welke schaal ze moeten kauwen. Waarom? Omdat er wereldwijd zoveel gezonde recepten zijn voor lichte, gezonde, fitte gerechten die tegelijkertijd heerlijk zijn. En je hoeft niet lang te zoeken – check bijvoorbeeld deze cake

 

PERFECTE FIT BEHANDELDE CAKES
Voordat we beginnen, laten we iets ophelderen – ik hou echt niet van zoete kwark.
Kwark is voor mij cottage cheese – en ik eet het meestal zout. Meestal omdat …

… Ik heb deze pannenkoeken zo kunnen bereiden dat ik geniet van alle voordelen van cottage cheese (bv. Veel proteïne). Tegelijkertijd niet het gevoel hebben dat het een zoete cottage cheese is. Gewoon zoete fruitbeignets. En dat is waarschijnlijk het coolste aan deze maaltijd.

En ook dat ze snel worden. En ze zijn heerlijk. Oh, en nog een ding – ze kunnen worden gedaan als we bijna niets in de koelkast hebben … bijvoorbeeld op een crisisdag, wanneer alleen de laatste halve kubus cottage cheese en ei erin zit.

Ik ben helemaal in de wolken! En ik hoop dat je het ook leuk zult vinden. Ik heb ook vanille kaas toegevoegd aan de pannenkoeken om de massa ”zachter” en de smaak beter te maken. Het werkte prima.

CRÈME CAKES – VOOR ELKE GELEGENHEID
Pannenkoeken zijn perfect als ontbijt, maar in feite kunnen ze – afhankelijk van jou – ook een diner of een tweede ontbijt zijn. Ik weet niet hoe ik ze koud moet eten, maar ik denk dat je het kunt proberen. Neem ze mee naar het werk en maak collega’s jaloers. 🙂

 

Bereidingstijd 10 minuten
Porties
1
deel
INGREDIËNTEN
0,5 blokjes kwark ongeveer 120-130 g
2 eetlepels volkorenmeel (ik gebruik Lubella 3 korrels voor het bakken van brood)
1 ei
1 eiwit
1 theelepel erythritol of xylitol, als we het niet hebben, kan het poedersuiker zijn of we kunnen het ingrediënt weglaten
25 g vanille of natuurkaas
1 theelepel ahornsiroop (optioneel)
2 handenvol seizoensfruit, bijv. Frambozen, aardbeien, bramen

 

EEN VOORBEREIDINGSMETHODE
Voeg in een kom de cottage cheese, bloem, een ei, erythritol en roomkaas toe. Meng grondig, plet de wrongel en roer tot een gladde massa.
Scheid in de tweede kom het eiwit van de dooier. Giet de proteïne in een kom, de dooier is in dit recept niet nodig.
Klop het eiwit tot schuim (ik deed het met een garde – wie wil er ’s ochtends de mixer uithalen tot één eiwit!)
Zet ondertussen de pan op het vuur. Als we kunnen, zullen we droog bakken, als het onmogelijk is – voeg een theelepel geklaarde boter toe.
Voeg voorzichtig de opgeklopte proteïne toe aan de wrongelmassa en meng goed, maar voorzichtig om het schuim niet te ”vernietigen”.
Leg de massa met een theelepel op de pan en maak kleine en middelgrote pannenkoeken – let op, we maken geen grote pannenkoeken, want het zal moeilijk zijn om ze om te gooien!
Bak de pannenkoeken aan beide kanten. Haal van het vuur, giet ahornsiroop en versier met vers fruit. Eet smakelijk!
ANDERE INFORMATIE
Een portie – het hele recept – is ongeveer 450 kcal, 41 g eiwit, 13,8 g vet en 44,1 g koolhydraten. Het aantal calorieën en de macro kunnen worden gemanipuleerd, bijvoorbeeld door vanille-kaas of esdoornsoep op te geven … maar het is het niet waard! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *