Plantera denna växt. Mullvadarna kommer att springa iväg där paprikan växer

En mullvad i trädgården eller på tomten kan vara en rejäl olägenhet. Högarna den lämnar efter sig får gräsmattor att se fula ut. Lyckligtvis finns det ingen brist på huskurer som gör att du effektivt kan bli av med mullvad från din trädgård. Plantera bara dessa växter!

Mullvadar lever huvudsakligen under jorden, och vi märker deras närvaro i vår trädgård främst på grund av jordhögarna som vanställer gräsmattorna. Mullvadar gnager inte växtrötter eller livnär sig på knölar, eftersom deras kost består av insektslarver och daggmaskar. Problemet är tunnlarna de gräver. När man borrar dem kan mullvaden skada växternas rötter och följaktligen leda till deras död.

Mullvadsdjur är territoriella djur och lever ensamma. Om vi ​​ser högar på vår gräsmatta betyder det inte att vi har att göra med flera mullvadar – de är en individs verk. Det är också värt att komma ihåg att mullvadar är delvis skyddade i vårt land. Deras kontroll är endast tillåten i trädgårdar, skogsplantskolor, idrottsanläggningar, hydrologiska jordstrukturer och flygplatser. När du driver ut en mullvad från trädgården bör du fokusera på hemmet och humana sätt att bli av med problemet.

Hur blir man av med en mullvad i trädgården? Växtavstötande växter

En av de vanligaste metoderna som trädgårdsmästare använder är att plantera mullvadsavvisande växter i trädgården. Även om mullvadar inte har särskilt bra syn, är deras luktsinne extremt känsligt. De kommer att stötas bort av lukten av narcisser, mynta, basilika, fläder, prydnadsvitlök, kejserligt schackbräde eller ringblomma. Lök och purjolök kan vara lika effektiva.

Hem sätt att bli av med mullvad i trädgården

Hundhår och människohår, som avger en obehaglig lukt för djuret, kan vara till hjälp för att bli av med mullvadar från trädgården. Lägg dem bara i högen som mullvad gjorde. Att använda hund- eller kattavföring är lika effektivt.

Ljud kommer att vara lika effektiva som lukter i kampen mot mullvadar i trädgården. Vi kan förbereda mullvadsmedlet själva. Placera bara en påle i marken och placera en aluminiumburk på toppen. En idealisk lösning är också att placera en fläkt i marken. Dess fördel är inte bara avskräckning med ljud, utan också med känsliga vibrationer som mullvadar är känsliga för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *