Premiär för nya CUPRA Terramar SUV i Ungern

Premiär för CUPRA Terramar
CUPRA presenterade sin nyaste SUV – CUPRA Terramar. Presentationen ägde rum i Győr, Ungern, på Audi Hungaria-fabriken. Den senaste modellen presenterades för fabriksanställda av: Wayne Griffiths, VD för CUPRA, Markus Haupt, Executive Vice President för SEAT SA för produktion och logistik, Alfons Dintner, VD för Audi Hungaria och Zoltán Les, medlem av ledningsgruppen för Audi Hungaria bilproduktion.

CUPRA Terramar – stärker samarbetet mellan SEAT och Audi

Presentationen av den senaste SUV:n föregicks av Wayne Griffiths som betonade originaliteten och okonventionaliteten hos CUPRA-bilar: ”Vi är rebeller med en fantastisk vision och ett okonventionellt sätt att tänka, och tillsammans kommer vi att uppnå fantastiska saker.” CUPRAs VD lyfte fram CUPRA Terramars kombination av till synes motsägelsefulla ”känslor, coolhet och sportighet”, som är ett heltäckande svar på den snabbt växande SUV-marknaden i Europa.

CUPRA:s VD:s åsikt delas av Alfons Dintner, VD för Audi Hungaria, som betonade hur lång resa CUPRA har gjort på fordonsmarknaden och dess roll i att skapa framtidsutsikter inom fordonsindustrin.

Platsen för CUPRA Terramar-presentationen var inte oavsiktlig. Denna senaste SUV-modell kommer att tillverkas på Audi Hungaria-fabriken. Och även om företagen har samarbetat med varandra under lång tid – Audi Hungaria ansvarar för tillverkningen av motorer till Formentor VZ5, en femcylindrig variant av den mest sålda CUPRA-modellen, och CUPRA Formentor, som sålde över 80 000 exemplar förra året, produceras på SEAT Martorell (på den plats där Audi A1 kommer ifrån – det var VD:n för Audi Hungaria som betonade vikten av produktionen av CUPRA Terramar för att ”utvidga den starka relationen mellan SEAT och Audi” Samtidigt såg Dintner till att de högsta kvalitetsstandarderna upprätthölls i produktionsprocessen.

CUPRA Terramar: den elektrifierade hjälten från en ny era
CUPRA Terramar utmärker sig med sitt moderna, rebelliska utseende och moderna lösningar. Den 4,5 m långa bilen kombinerar element som överensstämmer med CUPRA DNA och djärva proportioner. Utmärkande för den senaste stadsjeepen är en lång huva som liknar en hajnäsa, som inte bara är avsedd att särskilja CUPRA Terramar från andra stadsjeepar, utan också att symbolisera CUPRA som en pionjär inom moderna lösningar på fordonsmarknaden och tillverkarens beslutsamhet att nå framgång.

Premiären av CUPRA Terramar är planerad till 2024. SUV:n kommer att finnas tillgänglig med en ny generation plug-in hybriddrivsystem, som garanterar en rent elektrisk räckvidd på cirka 100 km, samt i en version med förbränningsmotor ( IS). Namnet på SUV:n är en hyllning till Terramar i Sitges (Spanien), där CUPRA började sin resa genom biltrender för fem år sedan. CUPRA Terramar – tillsammans med två andra elektrifierade modeller: CUPRA Tavasan och Urban Rebel – är en del av tillverkarens elektrifieringsstrategi för 2025.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *