Professionella linser och fotofunktioner baserade på artificiell intelligens. Hur mycket kostar de mest avancerade fotosmarttelefonerna?

Kommer smartphones någonsin att ersätta professionella kameror från marknaden? Detta är ett kontroversiellt ämne för diskussion, men moderna fotografiska funktioner i smartphones ger starka argument för deras anhängare. Idag erbjuder high-end flaggskeppsmodeller inte bara högupplösta filmer och foton, avancerade matriser och linser, utan de använder också alltmer stöd för artificiell intelligens för att ta bästa möjliga bilder. Nya intelligenta funktioner dyker upp med efterföljande uppdateringar, så smarttelefonen du köper nu kommer att ständigt förbättras i framtiden. Hur mycket kostar modeller med de bästa fotograferingsfunktionerna?

Google Pixel 8 Pro 12/256 GB 5G 6,7″ 120Hz smartphone

Google-smarttelefonen har en stor 6,7-tums QHD+ 120 Hz-skärm, en niokärnig, proprietär Google Tensor G3-processor med 12 GB RAM och ett batteri som i supersparläget ger drift i upp till 72 timmar utan behovet av att ta betalt. Det mest intressanta är dock uppsättningen kameror som används i enheten, med stöd av artificiell intelligensalgoritmer, vilket förbättrar kvaliteten på foton. Till exempel låter Magic Editor-funktionen lägga till anpassade ändringar, förbättra belysning, bakgrund och flytta eller ta bort objekt i ett foto med bara några få skärmtryckningar, och Audio Magic Eraser kommer att reducera oönskade ljud som buller från bilar eller vind i videoinspelningar. Vi har även till vårt förfogande bland annat: ett avancerat 48 Mpix teleobjektiv som stöder upp till 30x zoom i Super Res Zoom-läge. Dessutom kommer smarttelefonen också att säkerställa användarens säkerhet, vilket är särskilt användbart på jobbet – den låses upp med ett fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, och den inbyggda VPN ger ett extra lager av skydd när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk.

 

Apple iPhone 15 Pro Max 1TB 5G 6,7″ 120Hz smartphone
I den här typen av lista kan du inte ignorera den senaste versionen av iPhone, särskilt dess mest avancerade Pro Max-version. Smarttelefonen väcker uppmärksamhet med sitt högkvalitativa utförande (titankonstruktion) och en modern notch, här kallad Dynamic Island, som visar olika varningar och aktiviteter i realtid. iPhone 15 Pro Max har också ett enormt minne på 1 TB, ett sexkärnigt Apple A17 Pro-chip, en OLED Super Retina XDR 2796 x 1290 pixlar skärm och en USB-C-port för laddning (ny i iPhones). När det gäller kameror är det värt att i första hand nämna 120 mm-teleobjektivet med fem gånger optisk zoom (den kraftfullaste i Apples historia) och specialfunktioner som uteslutande är dedikerade till porträtt.

Honor Magic 6 Pro 12/512GB 5G 6,8″ 120Hz smartphone
Nytt på vår marknad – en snygg och avancerad smartphone som använder en mängd artificiella intelligenslösningar. Vi kan till exempel hitta dem i kameror – vi har en 50 Mpix huvudkamera med variabel bländare, en 50 Mpix 120-graders ultravidvinkelkamera och en avancerad 180 Mpix teleobjektiv med 2,5x optisk zoom och 100x digital zoom. Det intelligenta Falcon Camera-systemet är användbart till exempel vid sportfotografering och inspelning av dynamiska scener, det har en databas som är 28 gånger större än i den tidigare generationens modeller och kan förutsäga och spela in de bästa ögonblicken i hög upplösning. I sin tur känner den avancerade Honor AI motion capture-funktionen igen ett brett utbud av sporter, som hoppning, dans och kampsport. Tack vare AI kan smarttelefonen även ”lära sig” våra vanor, vilket kommer att göra den mycket lättare att använda. Den kan känna igen adresser från meddelanden och dirigera oss direkt till Google Maps eller ta oss till onlinebutiker baserat på ett foto av en viss produkt.

Samsung Galaxy S24 Ultra 12/1TB 5G 6,8″ 120Hz smartphone
Äntligen, Samsungs ögonsten, flaggskeppet Galaxy S24 Ultra. Smarttelefonen använder djärvt lösningar baserade på artificiell intelligens, både i själva systemet och i kamerorna. Till exempel kan den snabbt översätta ett telefonsamtal till ett annat språk tack vare Live Translate-funktionen, söka efter intressanta saker i Google genom att markera dem med ett finger eller penna medan du bläddrar i innehållet, eller formatera och formulera snabbt skrivna anteckningar och uttalanden till en klar text. I sin tur, när det gäller bilder, tack vare Photo Assistant-funktionen, låter den dig fylla bakgrunden och flytta element i fotot, ändra bildstorleken eller helt ta bort objekt. Själva uppsättningen kameror, där den huvudsakliga har en upplösning på upp till 200 Mpix, kan tack vare bildbehandling med artificiell intelligens och den nya ProVisual-motorn känna igen olika objekt, förbättra färgtoner, minska brus och extrahera de minsta detaljerna beroende på deras specificitet. Smarttelefonen drivs av en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processor med 12 GB RAM, har så mycket som 1 TB inbyggt minne och dess hölje är tillverkat av titan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *