Vad är SLS?

Du hör ofta om dessa SLS, men vet du vad som verkligen är gömt under denna magiska förkortning? Tja, SLS är mycket bra rengöringsvätskor som främst används för tvättmaskiner och motorer. MEN de finns också i våra schampon, tvätt- och duschgeler. Se sammansättningen av din kosmetika – i schampo eller gel för tvättning sker den på podiet, det är precis bakom vattnet, dvs. i den andra positionen. Det betyder att det finns mycket av det i produkten.

 

De kan hantera all smuts
Som jag nämnde ovan används SLS för tvättmaskiner, de rengör oss också bra, tar bort smuts och eventuella föroreningar, men de tar också bort oss av dessa goda saker. Förutom den tillhandahållna renheten får vi torr hud, fläckar, allergier, klåda och till och med kan orsaka purulenta cyster och inflammatoriska knölar. Och tänk att dessa ”fantastiska” ämnen samlas i flera år i vår kropp. SLS är förmodligen de farligaste ingredienserna som används för hud- och hårvård. De är särskilt skadliga för spädbarn, barn och hud runt könsorganen. Vid University of Medical College of Georgia genomfördes studier som visade att Sodium Lauryl Sulfate, eller denna olyckliga SLS efter att ha gått in i kroppen, ackumuleras i vävnaderna. Studien visade också att SLS att komma in i småbarns ögon kan orsaka skador, och hos vuxna leder till och med till utveckling av grå starr.

Tillverkarna lägger ofta SLS – till apotekskosmetika, eftersom de är billiga och har ett stort skum – vilket får oss att tro att de fungerar bättre. Tyvärr är detta ett misstag! Kosmetika som inte innehåller SLS-skum mindre, men som är mycket effektiva. Alla lagliga bestämmelser kan kringgås – det är samma som i livsmedel – olika foul stuff läggs också till. Men lyckligtvis är vi alltmer medvetna om detta och väljer ofta dessa hälsosamma saker. Det är samma sak med kosmetika – om vi vill ha gott hudskick och hälsa, bör vi göra ett skarpt urval och använda naturliga kosmetika.

Var hittar du sådana kosmetika?
Det finns många bra, naturliga kosmetika på marknaden utan SLS. Du måste läsa uppställningarna och välja de med kortast och utan Sodium Lauryl Sulfate. Kolla din kosmetika – schampo och tvättgel – finns det SLS? Låt mig veta i en kommentar under det här inlägget! Jag undrar om du stöter på naturliga pärlor eller kemiskt fyllda kosmetika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *