Versterking van de immuniteit

De herfst-winterperiode is de tijd waarin veel mensen een antwoord zoeken op de vraag: wat is het beste voor de immuniteit? Niemand wordt graag ziek, het is ongetwijfeld een obstakel in het dagelijks functioneren. Gelukkig zijn er veel manieren om je immuniteit te versterken. Hieronder vindt u informatie over de meest effectieve.

Symptomen van verminderde immuniteit

Weet u niet zeker of de immuniteit van uw lichaam op het juiste niveau is? Het is de moeite waard om de symptomen te kennen die wijzen op verminderde immuniteit:

constante vermoeidheid, ondanks het nemen van tijd om te rusten,
allergieën die nog niet eerder zijn voorgekomen,
huidproblemen – zoals uitslag of langzame wondgenezing
frequente verkoudheid,
veranderingen in de mond, zoals zweren in de mond.
Een volwassene is meestal twee tot vier keer per jaar ziek. Als dit in uw geval vaker gebeurt, moet u waarschijnlijk leren hoe u het immuunsysteem bij volwassenen kunt versterken. Er zijn veel huismiddeltjes, evenals preparaten verkrijgbaar bij de apotheek, die u zullen helpen de immuniteit van het lichaam effectief te versterken.

Voorbereidingen om het lichaam te versterken

Een van de effectieve manieren om een ​​hoger niveau van immuniteit te verkrijgen, is via de producten die verkrijgbaar zijn bij de apotheek. Het is de moeite waard eraan te denken dat ze een manier zijn om het lichaam te ondersteunen. De basis is een gezonde en goed uitgebalanceerde voeding, die het hele jaar door verzorgd moet worden. Door de snelle en veeleisende levensstijl zijn veel mensen niet in staat om het lichaam alleen via een dieet te voorzien van alles wat het nodig heeft. In dit geval zijn voorbereidingen voor het versterken van het lichaam de beste oplossing.

Als het gaat om vitamines voor immuniteit, moet je allereerst de juiste hoeveelheid vitamine C innemen. Het speelt een zeer belangrijke rol en ondersteunt de immuniteit van het lichaam. Om het effect te versterken, is het de moeite waard om vitamines te kiezen om het lichaam voor volwassenen te versterken met de toevoeging van routine. Het nemen van vitamine D3 is een andere manier om uw immuniteit te verbeteren. Het is de moeite waard om het van september tot mei te bereiken om van een betere gezondheid te genieten. Bedenk echter dat het bij vitamine D3 beter is om voor een medicijn te kiezen en niet voor een voedingssupplement. Voorbereidingen voor het versterken van het lichaam zijn niet alleen beschikbaar in de vorm van traditionele tabletten. Vitaminen voor versterking kunnen ook worden gekocht in de vorm van orale druppels of tabletten om op te lossen in water. Hierdoor kan iedereen kiezen wat het handigst is voor zijn toepassing.

Visoliën en oliën voor immuniteit zullen ook nuttig zijn bij het versterken van de immuniteit. Deze tonic preparaten bevatten ingrediënten zoals haaienleverolie en kabeljauwvisolie. Bovendien bevat hun samenstelling ook waardevolle vitamines die het effect versterken. Tranen en oliën voor immuniteit zijn een schat aan waardevolle omega-3-zuren, die niet mogen ontbreken bij het opbouwen van een goede immuniteit.

Farmaceutische preparaten om het lichaam te versterken zijn natuurlijk niet de enige manier om een ​​hoog niveau van immuniteit te krijgen. Hoe het immuunsysteem bij volwassenen versterken zonder naar de apotheek te gaan? U vindt het antwoord in de volgende paragrafen van het artikel.

Huismiddeltjes voor een betere immuniteit

Huismiddeltjes om het lichaam te versterken zijn erg populair en effectief. Als u geen fan bent van kant-en-klare bereidingen die verkrijgbaar zijn bij de apotheek, zullen huismiddeltjes u niet teleurstellen:

Knoflook – het zal niet alleen nuttig zijn om elke dag de immuniteit te versterken, maar ook in geval van ziekte. Het heeft een bacteriedodende werking en versterkt het lichaam, het kan ook tegen pijn. Thuis kun je er een immuniteitssiroop van maken, die de moeite waard is om niet alleen profylactisch, maar ook voor therapeutische doeleinden te drinken. Honing, citroen, water en knoflook – deze ingrediënten zijn voldoende om een ​​natuurlijke siroop te maken. Citroen is een bron van vitamine C en honing verzacht keelpijn, versterkt het lichaam en heeft antibacteriële eigenschappen. Met een dergelijke samenstelling is de verbetering van de immuniteit gegarandeerd, het is voldoende om één theelepel sap per dag te nemen.
Kruiden – deze categorie huismiddeltjes om de immuniteit te versterken, geeft je veel mogelijkheden. Er zijn veel kruiden die het waard zijn om te gebruiken. Een voorbeeld is vlierbes, dat een bron is van vitamine C en A, het heeft ook waardevolle mineralen. Het is de moeite waard om vlierbessensiroop niet alleen profylactisch te gebruiken, maar ook bij het bestrijden van infecties. Aloë is een ander huismiddeltje om de immuniteit te versterken. Het heeft een gunstig effect op de samenstelling van de bacteriële flora, wat erg belangrijk is voor de hoge immuniteit van het lichaam. Aloë vera sap kan ook zowel profylactisch als tijdens de behandeling worden gebruikt. Vlierbessensap of aloë-sap kan je zelf maken, maar je kunt ze ook kopen van mensen die dergelijke natuurlijke preparaten maken om de immuniteit te versterken. Vergeet echter niet om alleen betrouwbare en bewezen bronnen te gebruiken.
Verharding van het lichaam – temperatuurveranderingen en afkoeling zijn veelvoorkomende redenen voor het verzwakken van het lichaam. Om te voorkomen dat je ziek wordt, is het de moeite waard om je lichaam te verharden. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de sauna. Vergeet niet om na uw verblijf in de warme sauna een koele douche te nemen. Als je deze methode niet wilt of wilt gebruiken, kun je je lichaam harden in je eigen badkamer. Het afwisselen van warme en koude douches is een van de gemakkelijkste manieren om je lichaam thuis te temperen.

Levensstijl en immuniteit
rennende man
Manieren van immuniteit zijn niet alleen preparaten die verkrijgbaar zijn bij de apotheek en het gebruik van natuurlijke remedies, het is ook de moeite waard om uw levensstijl te veranderen en alles te vermijden dat een negatieve invloed kan hebben op het niveau van de immuniteit van het lichaam. Het verlaagt bijvoorbeeld:

Te weinig slaap – een persoon heeft voldoende nachtrust nodig, die niet mag worden vergeten. Slaaptekort heeft veel negatieve effecten, het beïnvloedt niet alleen de immuniteit, maar ook het welzijn en de effectiviteit. Een goed uitgerust lichaam is minder vatbaar voor infecties dan een uitgeput lichaam. Denk er dus aan om voor de juiste dosis slaap te zorgen.
Stress – het gaat om elke dag een hoge dosis stress. Het is de moeite waard om te vermijden om niet alleen te genieten van een betere immuniteit, maar ook van een betere kwaliteit van leven. Als uw levensstijl u niet in staat stelt om stressvolle situaties te vermijden en u kunt deze niet veranderen, is het de moeite waard om te leren omgaan met dergelijke situaties. Activiteiten die u helpen te ontstressen, zullen ook nuttig zijn. Deze omvatten yoga en meditatie. Het is ook de moeite waard om wat tijd te vinden om uit te rusten en iets te doen dat leuk is en je laat ontspannen.
Gebrek aan lichaamsbeweging – een zittende levensstijl heeft een negatief effect op de gezondheid. Het is de moeite waard om een ​​paar uur per week te vinden om je vorm te versterken. Je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen als je het niet leuk vindt. Zwemmen, regelmatig wandelen of fietsen op een conventionele of hometrainer zijn goede manieren om aan lichaamsbeweging te doen. Het is de moeite waard om een ​​activiteit te vinden die leuk is.
Stimulerende middelen – alcohol drinken of sigaretten roken is echt niet goed. Stimulerende middelen hebben een negatief effect op het hele lichaam, dus het is de moeite waard om ze op te geven voor een betere gezondheid en welzijn. Vergeet niet om niet omringd te worden door rokers. Passief roken heeft ook een negatief effect op uw gezondheid.
Ongepast dieet – ongepast dieet betekent tekorten aan belangrijke vitamines en mineralen. Als het lichaam iets mist, kan het niet effectief vechten en zich niet verdedigen tegen infecties. Het immuunsysteem heeft vooral vitamine A, C, D en E, ijzer en zink nodig. Dit alles is terug te vinden in natuurlijke producten. Vergeet niet dat uw dieet een dagelijkse portie groenten en fruit moet bevatten. Een gezond voedingspatroon beïnvloedt niet alleen de immuniteit, maar ook het uiterlijk en het welzijn. Als je niet volledig voor een gezonde voeding kunt zorgen, is het de moeite waard om het lichaam te ondersteunen met hoogwaardige supplementen. Onthoud echter dat dit een manier is om een ​​gezond dieet te ondersteunen, niet om het te vervangen.
De meeste mensen leiden een levensstijl vol verantwoordelijkheden. Daardoor blijft er weinig tijd over om fit en veerkrachtig te blijven. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat een gezond dieet, lichaamsbeweging en rust de basis zijn van een gezonde levensstijl die veel positieve effecten met zich meebrengt. Door bovenstaande fouten te vermijden, wordt je lichaam sterker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *