VW ID.7 GTX Tourer är den mest kraftfulla kombi från Wolfsburg, men är den spännande?

Tre veckor efter premiären av den nya eldrivna kombibilen från Wolfsburg är det dags för dess kryddiga version. VW ID.7 GTX Tourer har mer kraft än någon annan kombi från denna tillverkare, men väcker den några känslor?

Först och främst måste vi berömma designen på nya VW ID.7 GTX Tourer. Kombinationen av röd och svart färg ser väldigt sportig ut och passar bra in i den sportiga linjen av Volkswagen elbilar. Det finns en del känslor här, för att titta på den här elektriska kombibilen gör att man vill kliva in och se hur den kör. Vi hoppas att det finns tid för detta. Det röda temat syns även i interiören av ID.7, där vi ser kontrasterande GTX-sömmar på sätena, instrumentbrädan och dörrarna

VW ID.7 GTX Tourer – en snabb men tyst kombi
Bilen byggdes på den modulära MEB-plattformen, som möjliggör installation av ett stort batteri och snabbladdningsinfrastruktur. VW ID.7 GTX Tourer har, liksom andra elbilar från GTX-familjen, två elmotorer (en för varje axel) med en total effekt på 340 hk. Volkswagen har aldrig tidigare erbjudit en så kraftfull kombi. Hittills var den mest kraftfulla Arteon R med en 320 hk-enhet, och ännu tidigare Passat R36 med en VR6-motor (300 hk).

Medan de tidigare snabba kombibilarna från Wolfsburg väckte en del känslor är det här, förutom den brutala accelerationen, svårt att prata om dem. Bilen kommer förmodligen att vara tyst och mycket bekväm, och bara i vissa fall kommer du att kunna känna några sportiga sensationer. Tja, sådana är tiderna.

Ny R-logotyp – INTRESSANTA FAKTA

Volkswagen använde ett 91 kWh batteri i denna bil. Detta är mer än till exempel ID.5 GTX, så vi kan förvänta oss en längre räckvidd, även om Volkswagen inte avslöjar de exakta värdena för tillfället. Den maximala laddningseffekten är upp till 200 kW, vilket gör att du kan ladda ID.7 GTX på kort tid. Tillverkaren avslöjade att den nya kombibilen kan dra en släpvagn som väger 1 400 kg och maxhastigheten är 180 km/h. Accelerationstiden till 100 km/h vet vi inte än.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *