Welk hemd voor de bevalling?

Heb je al een geboorteplan? Is je ziekenhuistas ingepakt? Alles klaar of kom je nog een zwangerschapsshirt tekort? Als u zich afvraagt welk zwangerschapsshirt praktisch is, moet u dit artikel lezen. Ontdek welke voordelen een wegwerpzwangerschapsshirt heeft, welke een ongeknoopt zwangerschapsshirt heeft en of u moet kiezen voor een zwangerschapsshirt met lange mouwen of een strapless zwangerschapsshirt. We geven je ons beste advies 🙂

Welk hemd draag je bij een bevalling?
Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens die uren dat uw baby geboren wordt. Doet het pijn? Waarschijnlijk wel. Min of meer. Dus maak de geboorte zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

Er is veel kleding voor zwangere vrouwen en aanstaande moeders in de winkels. Soms weet je niet wat je moet kopen dat voor jou zal werken. En het is mogelijk dat het u tijdens de bevalling niet uitmaakt of uw hemd uw favoriete tulpen, geborduurd kant of uitgewerkte versieringen heeft… Kies een zwangerschapsshirt waar u zich niet ongemakkelijk bij voelt.

Hoe moet een zwangerschapshemd eruit zien?
Een zwangerschapsshirt moet bepaalde kenmerken hebben die de bevalling comfortabeler maken. Het beste zwangerschapsshirt is er een dat is:

  • comfortabel, losjes en casual
  • het kledingstuk moet een groot bewegingsbereik hebben. Het mag je niet beperken, knijpen of knijpen;
  • de juiste lengte
  • niet te lang dat het in de weg zit. Niet te kort zodat je niet denkt dat je uitsteekt wat je niet wilt delen. De beste lengte voor een zwangerschapsshirt is er een die tot aan de knieën reikt;
  • Gemaakt van een ademende stof, dus een katoenen zwangerschapshemd met een beetje elastan zal goed werken. Het zal uw huid comfortabel houden. Kunststoffen kunnen afgeven op u, u doen zweten en u in uw bewegingen beperken;
  • korte mouw – u kunt tijdens de bevalling aan een infuus worden aangesloten. Een geboorteshirt met korte mouwen zal het werk van de verpleegsters en vroedvrouwen dus vergemakkelijken. Veel vrouwen vinden een strapless zwangerschapshemd de meest ideale optie. Dit is een goed idee, vooral als u in de warme helft van het jaar gaat bevallen;
  • losgeknoopt – de meest gangbare praktijk van de laatste jaren is dat de baby bij een natuurlijke bevalling aan de borst van de moeder wordt gelegd en onmiddellijk na de geboorte wordt gevoed. Het is dus een goed idee dat het hemd waarin u gaat bevallen een wijde halsuitsnijding heeft of een opening ter hoogte van de borst (drukknopen, knopen, discrete ritsen). Dan kun je gemakkelijk je borst eruit halen en je baby eraan vasthouden. Een zwangerschapsshirt zonder knopen is een uiterst comfortabele en veelbelovende oplossing – vooral als u van plan bent uw baby lange tijd borstvoeding te geven.

Je hebt dus geen hemd nodig dat speciaal voor de bevalling is ontworpen. U kunt hetzelfde shirt dragen als toen u zwanger was, of elk shirt dat om uw zwangere buik past en aan de hierboven vermelde criteria voldoet. Naar onze mening zijn knielange hemden, ademende, luchtdoorlatende stof en korte mouwen zeer belangrijk bij zwangerschapsshirts.

Heb je extra voorzieningen nodig in je zwangerschapshemd?
Fabrikanten van zwangerschapsshirts en geboortehemden racen om voorzieningen voor aanstaande moeders te bedenken. Wij sluiten niet uit dat u er belangstelling voor zult hebben en ze geschikt voor u zult vinden. Weet dus dat je zwangerschapsshirts kunt kopen in zwangerschaps- en moederschapswinkels die:

  • achteraan losgeknoopt – dit maakt het makkelijker om de ruggenprik toe te dienen. De praktijk wijst echter uit dat je voor het inbrengen alleen het hemd hoeft op te tillen;
  • volledige opening aan de voorzijde – dit maakt het voor artsen en vroedvrouwen gemakkelijker om een natuurlijke bevalling af te breken met een keizersnede;
  • donkere kleuren – als u niet van bloed houdt of bang bent dat u lichtgekleurde hemden niet kunt wassen, kunt u kiezen voor zwarte, marineblauwe en grafietkleurige hemden. Maar wij vinden het belangrijker dat u zich goed voelt in uw overhemd dan een donkere kleur, en dat bloedvlekken er gemakkelijk af te wassen zijn. Denk er echter aan de stof eerst met koud water te behandelen en daarna verder te gaan met de standaardwas.

Een wegwerp geboortejas – is het een oplossing die de moeite waard is?
Een wegwerp geboortehemd zal goed werken, vooral als je een keizersnede hebt. Dit soort ”kleding” voldoet meestal aan alle veiligheidseisen voor de gezondheid van de huid van de moeder. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over zweten, want het materiaal is ademend. Dankzij de praktische trekkoorden kan de patiënt zijn intimiteit behouden, de diepe uitsnijding vooraan vergemakkelijkt het voeden van de pasgeborene en de zijsplitten zijn gemakkelijk te openen.

Wanneer u in een stoffen hemd bevalt, moet u er rekening mee houden dat het moeilijk kan zijn om bloed en andere vlekken uit het hemd te verwijderen. Het kan ook scheuren, mechanisch beschadigd worden of opengesneden worden door het medisch personeel indien de geboorte dit vereist. Dan knippen ze elk hemd uit, hoe verleidelijk het ook is. Dus als je hier bezwaar tegen hebt, koop dan een wegwerp geboortehemd.

Hoeveel geboorteshirts neem je mee naar het ziekenhuis?
Je hebt maar één shirt nodig voor de geboorte. Het ziekenhuispersoneel zal u een wegwerp-zwangerschapsshirt van een speciale niet-geweven stof of katoen geven als u het moet verwisselen voor een nieuw hemd.

Meestal blijft u na de bevalling 48 uur in het ziekenhuis. Dit betekent dat u naast uw zwangerschapsshirt nog twee andere shirts moet meenemen, voor elke dag een nieuwe, zodat u zich comfortabel en schoon voelt.

Voor de geboorte, kies een shirt dat comfortabel is, ademend en dat je leuk vindt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *