Zelfgemaakte chocoladeroom – het beste recept

De perfecte chocoladecrème voor kinderen en volwassenen? Bestaat! En het heeft maar een paar eenvoudige ingrediënten – je vindt het recept hieronder. Dergelijke chocoladecrème bevat geen palmolie, wat erg belangrijke informatie is, omdat we onlangs de Internationale Dag zonder Palmolie hebben gevierd.

Waarom is het de moeite waard om palmolieproducten uit je leven te bannen?

– * Het kweken van palmolie draagt ​​bij aan ontbossing. De twee grootste producenten van palmolie zijn Indonesië en Maleisië, en hier vindt de meeste ontbossing voor de teelt plaats.

– * Intensieve teelt van oliepalm kan niet zonder milieubelasting en de certificaten lossen het probleem maar gedeeltelijk op. Plantages die worden geëxploiteerd in overeenstemming met de RSPO-certificeringsprincipes kunnen deze negatieve impact op het milieu alleen maar verminderen.

– * Alle orang-oetansoorten zijn met uitsterven bedreigd beschouwd – de reden hiervoor is onder andere: productie van palmolie die de vorming van ontbossing beïnvloedt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Door te kiezen voor producten zonder palmolie, hebben we impact op de realiteit, omdat we de vraag naar deze grondstof verminderen!

Hoe te leven zonder palmolie? We controleren gewoon de samenstelling van een bepaald product tijdens het winkelen – als er palmolie in zit – zetten we het op het schap.

 

Huisgemaakte chocoladeroom zonder suiker en palmolie. Recept hieronder.

Maakt 2 porties:

1 kleine avocado of een halve grote
1 zeer rijpe banaan
2 eetlepels cacao zonder suiker
1 eetlepel havermelk
Mix alles tot een gladde crème en klaar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *