Hur kan man dekorera en art deco salong?

Mellankrigstiden är en tid som har fascinerat mig nyligen. Jag läste en hel del böcker som beskriver dessa tider och genom ögonen på min fantasi kan jag se dessa genomarbetade inredningar i hus och lägenheter av rika polackar som levde under dessa tider. Den här stilen var helt annorlunda än den tidigare jugendstil och passade perfekt in i Polen som återföds efter flera år av fångenskap. Han har dock inte glömt och återgår framgångsrikt till våra interiörer, även om det är i en lite mer modern miljö. Låt oss se hur man dekorerar en interiör i art deco-stil så att den är snygg och elegant och samtidigt i linje med moderna trender.

De välmående polerna bodde under mellankrigstiden i herrgårdar, villor, palats eller lägenheter i lägenheter, och rum, och särskilt vardagsrum, har alltid varit av stor storlek. Det var den mest representativa delen av huset där gästerna mottogs, oftast från liknande sociala skikt. Så det måste vara elegant och rymlig interiör, där bekväma loungemöbler hade mycket betydelse.

Arrangemang av art deco-vardagsrummet inkluderade därför obligatoriskt en soffa och fåtöljer, på vilka det var möjligt att sitta bekvämt efter en påkostad lunch eller middag och känna sig lite mer bekväm. Soffan måste vara bekväm men också elegant. Oftast fodrades det med ett mjukt tyg, t.ex. sammet, som för att betona stilen var dekorerad med olika täcken och veck. Symmetrisk quiltning är en återspegling av geometriska mönster som art deco-interiörer inte kunde missa. Art deco-sofforna kan dessutom dekoreras med dubbar eller dekorativa blanka band. Träarmarna eller benen, gjorda av ädla tresorter, med en intressant och dekorativ ritning, oftast avslutade med högglans, gav charmen till dem.

Hur man dekorerar en art deco-interiör i en liten lägenhet
Som jag skrev ovan var storleken på lägenheter från mellankrigstiden definitivt större än de som erbjuds av moderna utvecklare. Endast ett fåtal kan njuta av stora och höga rum genom att bo i lägenheter eller bygga sitt eget hus. De flesta måste nöja sig med en lägenhet i kvarteret, som inte imponerar med storleken på vardagsrummet och andra rum. Jag anser dock att detta inte är en anledning att klaga utan snarare leta efter en ny version av art deco-stilen. Ett perfekt exempel på ett sådant mer modernt begrepp att möblera en lägenhet är detta kök med ett art deco-vardagsrum.

 

Art deco-tillägg
Jag har redan visat dig hur ett art deco-vardagsrum ser ut, hur man trycker fram en sådan interiör i en lägenhet med ett öppet kök, nu är det dags för tigrarna gillar mest, dvs. tillägg. Art deco-interiör är långt ifrån en minimalistisk inställning till tillbehör. Om du gillar att omge dig med vackra föremål, speciellt lampor (jag älskar lampor!), Kan du i art deco-interiör verkligen bli galen.

Art deco-vardagsrummet kan inte sakna stående lampor som ger interiören mysighet och elegans och samtidigt skapar en stämning som bidrar till god vila. Lampbaser och lampskärmar, som kan vara blanka, med gyllene dekorationer eller geometriska mönster kan vara dekorativa.

Det kan förekomma olika dekanter, plattor, brickor, oftast gjorda av glänsande material, med betoning på den eleganta arrangemangsstilen. Det är också värt att uppmärksamma speglar, vanligtvis i mycket dekorativa ramar, ofta med geometriska former i mycket intressanta scener.

Och jag kunde utbyta det under lång tid, eftersom art deco, som namnet antyder, är konsten att dekorera, men jag kommer inte att göra det, för det verkar för mig att det här inlägget redan har gett dig mycket inspiration. Jag är nyfiken på vilka tips som är mest användbara för dig och provocerar dig att ordna art deco-salongen. Jag kommer att vara glad om du delar dina tankar i kommentaren nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *