PAULA’S CHOICE AZELAIC ACID BOOSTER 10%, HET MULTIFUNCTIONELE PRODUCT

erder heb ik een artikel geschreven over azelaïnezuur kun je goed in zetten bij puistjes, een doffe huid, pigmentvlekken en huidveroudering. Best een multifunctioneel ingrediënt die bij vele huidtypes effectief werken. De Paula’s Choice Azelaic Acid booster bevat 10% azelaïnezuur en wordt gecombineerd met onder andere salicylzuur en adenosine. Wat ervoor zorgt dat jouw dode huidcellen tot diep in de poriën worden verwijderd en de adenosine zorgt ervoor dat je wordt gekalmeerd en de roodheden worden verminderd. Dit is een mooie combinatie van ingrediënten, omdat het meerdere problemen van een huidprobleem aanpakt. Wil je meer weten over dit product? Lees dan snel verder voor de gehele review van de Paula’s Choice 10% Azelaic acid booster.

Ingrediënten azelaic acid booster

Multi-functioneel

 • Azealic acid = Azelaïnezuur werkt antibacterieel, verwijderd dode huidcellen, beschermt je tegen schadelijke stoffen van buitenaf, remt de werking van tyrosinase waardoor je minder kans hebt op pigmentvlekken en gaat de groei van melanocyten (pigmentcellen) tegen. Ook zorgt het voor minder huidirritaties en vermindert het puistjes.

Huidverzachtend

 • C12-15 Alkyl Benzoate = Een stof die van nature voor komt in cranberries en kokosnoot olie en die de huid zachter maakt. Niet giftig of schadelijk.
 • Methyl Glucose Sesquistearate = Verzacht en verzorgd de huid
 • Adenosine = Het functioneert als een goed verzachtend en huidherstellend middel. Adenosine heeft bewezen antirimpelvoordelen vanwege het vermogen om het huidoppervlak van energie te voorzien, zodat het er gladder en jonger uitziet. Het is van nature in het hele lichaam aanwezig is, is een heilzaam ingrediënt dat alle huidtypes kunnen gebruiken.
 • Bisabolol = Het heeft een kalmerende en verzachtende werking.
 • Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root extract = Het is een plantenextract en werkt huidverzachtend.
 • Boerhavia diffusa root extract = Een plantenextract met huidverzachtend werking en sterke antioxidanten eigenschappen.

Hydraterend

 • Glycerine = Het is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Cetearyl alcohol = Het is een alcohol gebaseerd op palm en kokos olie, het is een goede alcohol die de huid niet uitdroogt.
 • Butylene glycol = Zeer werkzame ingrediënten die in lichte mate de huidvochtigheid verhogen en andere werkstoffen helpen de huid binnen te dringen.

Exfoliërend

 • Salicylic Acid = Salicylzuur is een BHA (Betahydroxyacid) zuur die een keratolytische en comedogene werking heeft, ontstekingsremmend en kalmerend is.
 • Allantoin = het werkt exfoliërend. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis). Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost het de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.

Textuur/verdikkingsmiddel/emulgator/conserveermiddel

 • Caprylic/Capric Tiglyceride = Een kunstmatige olie gemaakt van plantaardige grondstoffen. Het wordt gemaakt van 100% kokosolie. Het zorgt ervoor dat de crème zacht en soepel is, dat het goed verspreid over de huid en dat het ook prettig aanvoelt op de huid.
 • Glyceryl Stearate = Het is een emulgator die in een olie in water emulsie stabiliseert.
 • Dimethicone = Het is een olie/gel/poeder gebaseerd op siliconen. Het heeft een vochtinbrengende werking. Het hydrateert en beschermt de huid tegen uitdrogen. Ook verhoogd het de viscositeit (stroperigheid van de binnenkant van je huidlagen, waardoor het beter elastisch is). En wordt het ingezet als emulgator om de structuur (zoals de smeerbaarheid) van het product te verbeteren.
 • Cyclopentasiloxane = Het is een silicone die fungeert als beschermende barrière, glijmiddel, oplosmiddel, anti-stick en transporteur voor werkstoffen. Het is niet comedogeen, wat betekent dat het poriën niet verstopt.
 • Xanthan gum = Een gom die wordt ingezet als verdikkingsmiddel en om de viscositeit te verhogen. Ook werkt het als stabilisator en emulgator.
 • Sclerotium gum = Verdikkingsmiddel en emulgator
 • Propanediol = Het helpt de huid beter ingrediënten te absorberen en het kan het product helpen te verdunnen.
 • Phenoxyethanol = Conserveermiddel

Conclusie ingrediënten Paula’s Choice azelaic acid booster

Het valt mij direct op dat azelaïnezuur het eerste ingrediënt is in de ingrediëntenlijst, wat een goed teken is, omdat hoe hoger het ingrediënt hoe hoger de concentratie. Het hoofd ingrediënt is azelaïnezuur dus ik ben blij dat deze ook hoog in concentratie is toegevoegd. Zoals je hebt kunnen lezen is azelaïnezuur multifunctioneel en daardoor geschikt voor veel huidtypes, waaronder huiden met pigmentproblemen, doffe huid en acne.

Verder bevat het effectieve ingrediënten, zoals salicylzuur en allantoïne om dode huidcellen te verwijderen en nieuwe cellen te stimuleren. Dit heeft een positief effect om overtollig talg te verwijderen, maar ook dode huidcellen die bijvoorbeeld zorgen voor een doffe huid. De stimulatie van nieuwe cellen zorgt er ook weer voor dat er weer meer collageen en elastine wordt aangemaakt, wat weer goed werkt tegen huidveroudering.

Verder bevat het vooral veel huidverzachtende ingrediënten en ook een aantal hydraterende stoffen. Ik heb geen enkel uitdrogend of irriterend ingrediënt ontdekt. Daarnaast ben ik blij om te zien dat azelaïnezuur wordt versterkt door ‘Boerhavia diffusa root extract‘, omdat dit ingrediënt functioneert als een sterke antioxidant. Een antioxidant voorkomt huidveroudering en beschermt je huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals UV-licht.

Hoe is de azelaïnezuurbooster in gebruik?

De Paula’s Choice azelaic acid booster gebruik je als een soort extra product die je voor je moisturizer aanbrengt. Het beste breng je hem in de avond aan, omdat het ook dode huidcellen verwijdert, wat betekent dat je huid gevoeliger is voor zonlicht. In de nacht kan je huid herstellen en heb je geen SPF nodig. Je kunt het product plaatselijk aanbrengen, maar ook over de gehele huid.

De booster is een crème die je dagelijks kunt gebruiken bij elk huidtype. Speciaal kun je dit product ook gebruiken voor huidproblemen met pigmentatie, acne en een doffe huid. Het zit een een tube, wat een goed teken is, omdat dan de stoffen goed blijven ten opzichte van een pot. De antioxidanten verliezen dan hun werking.

Ik ben begonnen het product over de gehele huid aan te brengen en merkte dat mijn huid rustiger en zachter werd. Daarna heb ik de azelaïnezuurbooster vooral plaatselijk aangebracht waar ik last had van puistjes. Meestal waren deze verdwenen na ongeveer 2 dagen. Dit is een mooi effectief resultaat. Het droogt je huid niet uit en het werkt heel geleidelijk. Ook kun je dit product gemakkelijk gebruiken in combinatie met andere exfolianten, omdat de exfoliatie in dit product zeer mild is ten opzichte van pure exfoliatie ingrediënten zoals glycolzuur of salicylzuur.

Prijs-kwaliteit verhouding Paula’s Choice azelaic acid booster

De Paula’s Choice azelaic acid booster is een kwalitatief goed product met alleen maar effectieve ingrediënten en geen uitdrogende hulpstoffen. Het bevat antioxidanten, hydraterende, verzachtende en exfoliërende ingrediënten wat het een multifunctioneel product maakt. Je kunt het in zetten voor meerdere problemen en daardoor kun je het ook plaatselijk aanbrengen. Heb jij wat last van puistjes? Dan kun je het alleen daar aanbrengen. Of ergens op een pigmentvlek.

De booster heeft een vrij hoge prijs, maar dat is het zeker waard. Er zitten veel effectieve ingrediënten in met hoge concentraties, waardoor de prijs ook vrijwel niet lager ingezet kan worden. De Paula’s Choice azelaic acid booster kost €37 bij Paula’s Choice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *