Vad är värt att köpa i Sverige?

Januariresan till Sverige var oerhört framgångsrik när det gäller livsmedelsaffärer. Vi kunde köpa och prova allt vi planerade och ännu mer. Innan jag flyger till Göteborg frågade jag mina vänner från Sverige vilka lokala produkter de rekommenderar att äta. Den till synes enkla frågan har visat sig vara en utmaning i dag eftersom de flesta saker är tillgängliga globalt. Trots allt lyckades vi hitta några pärlor tillgängliga endast i detta baltiska land. Så vad är värt att köpa i Sverige?

Vad man ska köpa i Sverige – Marabou choklad
Jag fick höra att detta är den bästa choklad i världen och jag måste prova det. Särskilt den med Daim-baren. Kombinationen är riktigt intressant och välsmakande, men vår favorit från Marabou är choklad med orange croquant (apelsin krokant). Lukten är stor. Stark, stark orange gör att du vill bita tabletten direkt. Chokladtäckt smular snyggt crunchy under tänderna, vilket gör att det sticker ut bland andra choklad på marknaden.

 

Vi testade också den svenska Japp-barchokladsmaken, med hela kornkakor (matsmältning) och med frystorkade jordgubbar (jordgubb). Marabou har 30% kakao i sin sammansättning och är signerad med leverantörens logotyp för den kungliga familjen i Sverige. Men är detta världens bästa choklad? Snarare inte, men för massproducerad choklad, smakar den ganska bra. Det är definitivt värt att köpa i Sverige, för det är kännetecknet för det norra landet.

 

Daim
Karamellmassa med bitar av mandlar täckta i mjölkchoklad. Stängerna är väldigt tunna, men du kan enkelt göra dem kortsäkra västar. Tänderna smälter och fyllningarna faller ut, så systemet är så hårt. Svenskar älskar Daim. Plana barer började produceras på 1950-talet av Marabou. På marknaden kan du hitta Daim-kakor, kakor, godis, glass, choklad. I Polen har Milka choklad i sitt erbjudande en tallrik med bitar av denna godisbar, men den tappar definitivt konkurrensen med Marabou. Daim-barer finns också tillgängliga under en tid.

 

Ballerina-cookies rekommenderades till mig av vänner från Karlstad. Det är de mest valda kexen i Sverige och företaget har funnits i över 125 år. Förutom kex producerar Gotebörgs även skivor, kex och olika typer av kakor.

 

Att vara i Sverige under julsäsongen är ett måste prova denna traditionella juldrink.

 

glögg
En typisk juldrink från Sverige är populär över hela Skandinavien. Glögg skapades på 1600-talet genom att kombinera rött vin och kryddor, som sedan värmdes. Glögg serveras vanligtvis i koppar med mandlar, apelsinbitar och russin. Under det nittonhundratalet blev den tyska varianten av denna dryck, kallad Glühwein, mycket populär. Vi hade möjlighet att ta reda på det under julmarknaderna i Berlin. Glögg finns också i butikerna som ett alkoholfritt vattenkoncentrat.

 

en drink i en karakteristisk flaska med ett kitsch-paraply bör letas i kylskåp med drycker. Trocadero är en annan produkt som rekommenderas för mig och som är värt att köpa i Sverige. Jag kontrollerade och rekommenderar det definitivt. Den orange-äppeldrink har producerats sedan 1953. Det smakar väldigt bra och framför allt annorlunda än polska orangers.

 

Wild Chips
Namnet är lite vilseledande eftersom vi inte hittar potatischips inuti. Förpackningen innehåller torkat kött. Det finns emellertid en radikal skillnad mellan den här produkten och den populära amerikanska Beef Jerky – en typ av kött. Inuti finns en lägenhet av hjort, älg och renkött. Snappet innehåller så mycket som 54 gram protein per hundra gram produkt och är idealiskt för långa resor till bergen. Det är synd att det inte är känt vars köttstycke för närvarande äts.

 

renar
För hjortkärrälskare är renkött definitivt en välsmakande matbit i Sverige. Jag ville verkligen prova detta kött själv, för jag kunde inte äta det i Finland på grund av att jag stirrade. Tyvärr är renarna definitivt mindre populära i södra Sverige och det är svårt att hitta i restaurangens meny. I Goteborg i marknadshallen kan du köpa kött per kilo, men tyvärr kan du inte ha det i ditt bagage. Förutom Wild Chips som anges ovan, kunde jag hitta skinka på ICA-stormarknaden.

 

Kanelbullar
Kanelbullar kanelbullar är Sveriges kännetecken. Det mest populära tillskottet till din dagliga kaffepaus (fika). Om du undrar vad du ska köpa i Sverige är detta ditt svar. Kanelbullar. Om du missar smaken av kanelbullar finns de i svenska butiker i Ikea. Du kan läsa mer om kanelbullar i posten om helgetur till Göteborg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *