VAD SOM SKA SE I KROATIEN:5 SUBLECTIVLY SELECTED PLACES

Kroatien är ett land som erbjuder nästan allt vi kan förvänta oss från ett resmål.

Från en mångsidig natur, till Medelhavsklimatet, som många människor uppskattar, upp till dispositionen och sättet att vara kroater. Här kommer du att upptäcka den olika naturen: Dinariska Alperna, åtta nationalparker, inklusive den världsomspännande Plitvice Lakes National Park, den steniga dalmatiska kusten, eller nästan tiotusen av öns öar i Adriatiska havet.

I Kroatien kommer du att bli fascinerad av den medeltida arkitekturen i staden Trogir, spåren av det romerska riket i Pula och den majestätiska staden Dubrovnik. Å andra sidan är det här, som nästan som någon annanstans, kommer du att upptäcka det vardagliga charmet som tas ur sammanhanget av storstädernas och skyndsamhet, och kroatierna kommer bli fängslade av det enkla att vara, vanligt vänlighet och vardagligt oförglömligt leende.

1. Zagreb är till stor del natur. Staden ligger intill Medvednica National Park, och dess nordliga del ligger på kullar och omges av en skog. När du planerar ett besök i huvudstaden i Kroatien är det värt att spendera några dagar i utkanten av Zagreb, med skogen som tittar in genom fönstren, ren, frisk luft och den idylliska, orörda atmosfären runt. Samtidigt kommer bara några minuters promenad att dela dig från de närliggande bergspåren och topparna – helgmöten för invånarna i Zagreb.

2. Lokrum Island   Island Lokrum ligger strax utanför Dubrovnik och är en av de främsta turistattraktionerna när du besöker staden. Ön är obebodd, och i sitt område finns ett naturreservat där du kan se olika arter av kaktus, beundra de omgivande bergen toppar från kullar och kullar och bada i havet bland Medelhavet vegetationen kring de lokala vikarna.

 

3. Trogir: Gamla stan   Trogir är en stad belägen på den kroatiska kusten, som glädjer den medeltida gamla stan som är insatt på UNESCOs lista över världsarv. Det historiska centrum ligger helt på ön, och dess omkrets är omgiven av en defensiv mur. För att lära känna Trogir, spendera några timmar att gå mellan de smala, vridande gatorna och upptäcka alla hörn och krokar som ligger här. I motsats till turist, huvudstadsområdena, ligger det i de mindre gatorna som du ser mest charm.

4. Zadar: Gamla stan

Zadar är en av de största hamnstäderna på landets kust, vars centrum är den gamla staden som kombinerar både resterna av den romerska regimen, liksom grannskapet med monument och romansk och barock arkitektur. Att komplettera denna mosaik av olika arkitektoniska perioder i ett litet utrymme är en modern solig byggd på strandpromenaden, strax utanför stadsmuren.

 

5. kroatiska kusten

Kroatien har tillgång till dalmatiska kusten sträcker sig i miles, där du kommer att upptäcka otaliga vackra och mycket olika stränder. Landet är främst känt för steniga och stenstränder, som ofta är sammanvävda med klippformationer, grottor eller klippor. Du kan enkelt komma till några av stränderna från de viktigaste gågatorna, och att få tillgång till andra är ett tillfälle att organisera ett par timmars promenad genom klipporna och kullarna. En vanlig egenskap hos de flesta kroatiska stränderna är deras renlighet – många av dem har en blå flagga (endast på grund av havsborrar som förekommer på kroatiska kusten, ta skyddande skor med dig till stranden och bada i havet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *