Hoe de bacteriële darmflora versterken?

Elke dag stellen wij ons lichaam bloot aan factoren die de goede werking van de bacteriële flora verzwakken. Sterk bewerkte voedingsmiddelen, een vezelarme voeding, overmatig alcoholgebruik, stress of chronisch medicijngebruik zijn slechts enkele van de oorzaken van de aantasting van onze bacteriële flora. U zult in het volgende materiaal leren over de meest voorkomende signalen die ons lichaam uitzendt en hoe u uw darmflora goed kunt verzorgen en versterken.

De meest voorkomende symptomen die wijzen op een verstoorde bacteriële darmflora
Tegenwoordig, wanneer we voortdurend haast hebben en geen tijd hebben om voor een goede conditie van onze bacteriële darmflora te zorgen, is de irritatie ervan niet moeilijk. Zoek uit welke symptomen er gewoonlijk op wijzen dat u wat meer aandacht aan uw organisme moet besteden.

Ten eerste, een daling van de immuniteit. Als u vaak last heeft van bacteriële of virale infecties, moet u uw darmen goed in de gaten houden, want tot 70% van de immuuncellen bevindt zich in het spijsverteringskanaal. De COVID-19 pandemie heeft ons laten zien dat een goede immuniteit ons kan beschermen tegen ernstige ziekten, en daarom is het zo belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen in het lichaam te krijgen.

Ten tweede – signalen van het spijsverteringsstelsel. Als je kampt met chronische spijsverteringsproblemen, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie, moet er een geel lampje gaan branden. Let goed op wat er op je bord ligt. Een goede voeding moet bestaan uit vezelrijke groenten en fruit.

Ten derde, gewichtstoename. De aard van de bacteriële microflora kan bepalend zijn voor de intensiteit van de vetophoping en kan verband houden met de neiging tot gewichtstoename. Wetenschappers wijzen erop dat darmbacteriën in staat zijn polysacchariden af te breken en er energie uit te halen, wat van invloed is op hoe ons lichaam zich qua gewicht gedraagt.

Ten vierde – vermoeidheid en mentale en fysieke achteruitgang. Er is een reden waarom de darmen de tweede hersenen worden genoemd. Een onevenwicht tussen bacteriën, schimmels en gisten die in ons spijsverteringsstelsel aanwezig zijn, kan onder meer depressies veroorzaken. Ook spelen onze darmbacteriën een grote rol bij de productie van serotonine, dat het gelukshormoon wordt genoemd. Een goede verzorging van de darmen kan dus rechtstreeks van invloed zijn op ons humeur. Het is dus de moeite waard om ze het beste te geven!

Hoe kunnen we de bacteriële flora van onze darmen thuis goed verzorgen?
Overweeg producten die rijk zijn aan de zogenaamde melkzuurbacteriën in uw dieet op te nemen. Dit zijn verschillende soorten zuivelproducten, zoals karnemelk, kefir, gestremde melk of yoghurt. Wanneer u besluit deze producten te kopen, controleer dan altijd het etiket en kies die met zoveel mogelijk gezonde bacterieculturen! Vergeet ook niet dat hoe korter de samenstelling van het product is, hoe gezonder het voor ons zal zijn!

Verrijk uw voeding met producten met prebiotische eigenschappen, zoals knoflook, cichorei, prei, uien, tomaten, peulvruchten, bananen en aloë vera. Veenbessensap heeft ook opmerkelijke eigenschappen omdat de vrucht niet alleen talrijke vitamines bevat (C, E, K, B1, B2, B6, mangaan, natrium, magnesium en kalium) maar ook vezels, waarvan de consumptie mensen met spijsverteringsproblemen helpt. Wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd, reguleert en ondersteunt het de goede werking van het spijsverteringsstelsel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *